Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogomet: Rogaška in Mons Claudius pomahala v slovo Štajerski nogometni ligi


mnz celjeMinuli vikend se je zaključilo prvenstvo v 3. slovenski nogometni ligi – vzhod in Štajerski nogometni ligi. Sezone 2010/2011 nikakor ne moremo označiti kot uspešne za klube iz Obsotelja in Kozjanskega. Po tem, ko je bilo že kar nekaj časa znano, da bo člansko moštvo DNŠ MU Šentjur izgubilo status tretjeligaša, se po zadnjem krogu od Štajerske lige poslavljata NK Mons Claudius in NK GIC Gradnje Rogaška.

3. SNL – vzhod

Šentjurčani so ob slovesu od tretjeligaške konkurence na domačem igrišču gostili nogometaše iz Zreč. Po prvem polčasu brez zadetkov so v prvi minuti nadaljevanja z golom Urbana Čandra povedli gosti. V 69. minuti je sodnik Marko Podgoršek pokazal na enajstmetrovko v korist Šentjurčanov. Uspešen izvajalec je bil Uroš Umek, ki je s tem postavil končni izid srečanja.

Šentjur je v 26 krogih uspel zbrati le 19 točk, kar ga uvršča povsem na dno prvenstvene lestvice. V klubu se soočajo s številni težavami, blagajna je bolj ali manj prazna. Nekatere rešitve bodo skušali najti na današnjem izrednem občnem zboru.

Na vrhu 3. SNL – vzhod so letošnjo sezono zaključili člani NK Odranci, drugo mesto pa so osvojili člani celjskega Simer Šampiona.

MU Šentjur : Zreče 1:1 (0:0)
Umek (69′ – 11m); Čander (46′)

Zapisniki
Rezultati in lestvica

Štajerska liga

Slatinčani, ki so med tednom izgubili preloženo tekmo proti NK Marles hiše, so za obstanek ob zmagi proti Pesnici potrebovali tudi ugoden razplet na ostalih tekmah. Prvi polčas na tekmi v Rogaški Slatini se je končal brez zadetkov, v drugem pa so prvi povedli gosti. V 53. minuti je vratarja Marka Pečka premagal Svetozar Budić. Na izenačenje je bilo treba čakati do 65. minute, ko je mrežo Pesničanov zatresel Nino Kuraj. Isti igralec je šest minut kasneje še enkrat matiral gostujočo obrambo in s tem postavil končni izid srečanja.

Tudi Mons Claudius bi za obstanek potreboval manjši čudež saj je o njihovi usodi odločalo srečanje z vodilno ekipo Zavrča. Motivirani Rogatčani so se dobro borili, proti skozi celotno sezono še neporaženemu nasprotniku dosegli tri zadetke, a je bilo to premalo za končni uspeh. Rogatčani so srečanje začeli odlično in že v prvi minuti povedli z golom Uroša Krivca. Izenačenje je prišlo 15 minut kasneje, ko je rogaško mrežo zatresel izkušeni Franc Fridl. Že v naslednji akciji si je Zavrč priigral vodstvo, ko je bil pred domačimi vrati najbolj spreten Matej Murat. Do konca prvega polčasa je sodnik pokazal še na dve najstrožji kazni. Prvo je za Mons Claudius v 23. minuti uspešno izkoristil Denis Kuserbanj, v 42. minuti pa je bil uspešen izvajalec Sandi Čeh in s tem Zavrču zagotovil prednost pred drugim polčasom. V drugih 45 minutah sta padla še dva zadetka. Po 10 minutah nadaljevanja si je drugi rumeni karton in izključitev prislužil Matej Lenart. Monsi so številčno prednost izkoristili v 73. minuti, ko je s svojim drugim golom na srečanju izenačil Uroš Krivec. A Zavrč ni popustil in slabih 10 minut pred koncem je za 24 zmago sezone, potrditev naslova prvaka in izpad Rogatčanov zadel Marko Vinkovič.

Šmarčani, ki so si že pred zadnjim krogom zagotovili tretje mesto na lestvici, so za zaključek sezone odpotovali v Črno na Koroškem k ekipi Pece. 120 gledalcev je ob izteku igralnega časa na tabli z rezultatom videla isti izid kot na začetku srečanja, tekma se je namreč končala brez zadetkov.

O usodi Slatinčanov in Rogatčanov sta odločali tudi tekmi v Rušah in Podvincih, kjer sta gostovala neposredna konkurenta za obstanek Boč Poljčane in Ormož. Na nesrečo Slatinčanov se je na obeh tekmah končalo v nasprotju z njihovimi željami. NK Boč Poljčane je z dvema zadetkoma Ladislava Droska z rezultatom 2:1 premagal ekipo Pohorja, Ormožani pa so za prepričljivo zmago žogo v mrežo Podvincev poslali štirikrat. Tako je NK GIC Gradnje Rogaška Slatina sezono zaključil na 12., Mons Claudius pa na zadnjem, 14., mestu, kar pomeni, da bomo oba kluba v prihodnji sezoni spremljali v medobčinski ligi. 

GIC Gradnje Rogaška : Tehnotim Pesnica 2:1 (0:0)
Kuraj (65′, 71′); Budić (53′)

Mons Claudius : Zavrč 3:4 (2:3)
Krivec (1′, 73′), Kuserbanj (23′ – 11m); Fridl (15′), Murat (16′), Čeh (42′ – 11m), Vinkovič (82′)
Izključen: Lenart (55′ – 2 RuK, Zavrč)

Peca : Šmarje pri Jelšah 0:0 (0:0)

Zapisniki
Rezultati in lestvica

Medobčinska liga

V Medobčinski članski ligi Golgeter, ki poteka pod okriljem MNZ Celje, so tudi zaključili s sezono. Kozjani so brez boja osvojili tri točke in zmago s 3:0 saj nogometaši iz Vranskega niso prišli na tekmo. Pomerila sta se tudi prvouvrščeni moštvi lige. Čeprav je Žalec v gosteh s 3:2 premagal B selekcijo NK Krško, so slednji osvojili naslov prvaka in si s tem v prihodnji sezoni zagotovili nastopanje v Štajerski ligi. Kozjani so prvenstvo končali na tretjem mestu.

Rezultati in lestvica

* Na zgornji sliki je grb Medobčinske nogometne lige Celje, ki vodi Medobčinsko člansko ligo, v kateri se bosta Kozjemu v prihodnji sezoni priključila še Rogašaka in Mons Claudius

t: mK