Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nalivi in veter povzročili precej preglavic


Sinočnje neurje je postreglo s štirimi dogodki, ki jih obravnavala Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje. V nadaljevanju povzemamo dogajanja.

Ob 19.08 je območje Vodic v občini Šentjur zajelo neurje z močnim nalivom. Meteorna voda je udarila preko plazu za stanovanjsko hišo in jo pričela ogrožati. Padavine so kmalu ponehale, tako da je meteorna voda le onesnažila del fasade objekta in ni več predstavljala grožnje. Gasilci PGD Slivnica so preventivno nadzorovali območje dokler voda ni upadla. Plaz za hišo bo potrebno sanirati. 

Okoli 19.30 je območje občine Podčetrtek zajelo neurje, ki ga je spremljal močan veter ter naliv. Gasilci PGD Pristava so v Roginski gorci preusmerili tok hudournika ter izčrpali meteorno vodo iz objektov. Na cesti Sodna vas-Loka so očistili tri zamašene cestne propuste. Gasilci PGD Podčetrtek pa so iz kletnih prostorov stanovanjske hiše v Podčetrtku izčrpali talno vodo ter očistili zamašene kanalizacijske cevi. Meteorne vode so zalile pritličje stanovanjske hiše ter tri garaže v Roginski gorci. Na regionalni cesti Sodna vas-Loka so voda in naplavine zamašile propuste na cesti. Na Trški cesti v Podčetrtku so meteorne vode in talnica zalile klet stanovanjske hiše. Višina materialne škode še ni znana. 

Ob 19.45 je v Nimnem, v občini Rogaška Slatina, ob neurju veter razkril okoli 100 kvadratnih metrov strehe gospodarskega poslopja. Gasilci PGD Rogaška Slatina so del odkrite strehe na novo prekrili, del pa zavarovali z zaščitno folijo. 

Ob 20.32 na območju občine Bistrica ob Sotli močan veter ob neurju podrl večje drevo na občinsko cesto in razkril ostrešja več gospodarskih objektov. Gasilci PGD Bistrica ob Sotli so podrto drevo odstranili. Sanacija ostrešij se bo pričela 18. junija 2010.

O neurju v Bistrici ob Sotlji in Kunšperku je poročal tudi portal Posavje.info.

 

 

*Na simbolni fotografiji je prikaz slike padavin