Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Močnejši veter tudi v naših krajih


Agencija Republike Slovenije za okolje je za danes za območje severovzhodne Slovenije izdala oranžno opozorilo pred močnimi vetrovi.

Sunki vetra bodo po njihovem presegali 70 km/h, v višjih legah pa do okoli 100 km/h.

Oranžno opozorilo za naše kraje velja tudi za petek.

V primeru hitrosti med 70 in 85 km/h veter lomi veje in lahko podira nekatera drevesa, lahko odnaša kritino s streh. Veter nekoliko ovira cestni promet ter otežuje gibanje.
ARSO v tem primeru priporoča, da naj bodo vrata in okna zaprta. Pri gibanju na prostem se izogibajte nevarnih mest. Priporočajo previdnost v prometu. Spremljajte meteorološka obvestila in morebitna opozorila ter informacije, ki jih posredujejo pristojne službe in organi.
Vremenska napoved za petek

V petek se bo dež na zahodu okrepil in postopno zajel vso Slovenijo. Predvsem na Primorskem in Notranjskem bo pihal okrepljen veter južnih smeri. Padavine bodo najmočnejše na severozahodu države. Meja sneženja bo povečini nad okoli 1500 m nad morjem, v zaprtih alpskih dolinah pa tudi precej niže.

V visokogorju Julijskih Alp in zahodnih Karavank bo snežilo nad nadmorsko višino 1800 m, kjer bo temperatura zraka ves čas ostala pod ničlo. Zapadlo bo od pol do 1 metra snega, kar bo močno povečalo nevarnost snežnih plazov na tem območju.

Zaradi okrepljenega juga bo visoka tudi gladina morja. Morje bo v petek zvečer prestopilo obalno črto v višini med 20 in 30 cm.

Vremenska situacija se bo umirila v noči na soboto, ko bodo padavine oslabele in marsikje tudi ponehale. Tudi veter se bo polegel.