Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Konec aprilskega poletja, prihaja izrazita ohladitev


V noči na torek nad Slovenijo prihaja izrazita ohladitev. Čeprav so nekateri v preteklih dneh zaradi poletnih temperatur praktično zamenjali zimsko garderobo s poletno, bo potrebno ponovno poseči po zimskih jaknah.

Jutranje temperature od srede naprej bodo po večini države med 0-2°C, najvišje dnevne pa se bodo gibale med 12 in 15°C. Tovrstno stanje bo nad našimi kraji vztrajalo približno 10 dni, nato sledi postopen dvig temperatur.

Vir foto: neurje.si

Sprva bodo padavine, v noči na torek oz. v zgodnjem torkovem jutru, zajele severno polovico države ter se nato razširile proti jugu. Ob dotoku hladnega zraka se bo snežna meja krepko spustila, vendar pa večje pozebe po državi ni za pričakovati. Bo pa ponekod v višjih legah temperatura pod ničlo.

V torek zjutraj bo tudi naše kraje zajel dež, ki bo po projekciji strani neurje.si vztrajal vse do srede sredi dneva.

Zajem slike: neurje.si
V torek možnost neviht

Izrazita ohladitev prav tako prinaša nevihtno aktivnost v našo regijo, pišejo na neurje.si. Trenutno se nevihte pojavljajo nad Nemčijo, tekom današnjega popoldneva pa se bodo pojavljale tudi v sosednji Avstriji.

Zaradi izrazite temperaturne razlike med trenutno in prihajajočo hladno zračno maso lahko pričakujemo povečano nevihtno dogajanje. Največja verjetnost za nastanek neviht bo v območju, zarisanem z rumeno barvo. V oranžno zarisanem območju lahko nastane tudi kaka močnejša nevihta, saj bodo pogoji v tistem delu nekoliko izrazitejši.

Prognoza možnosti neviht za torek, 16. 4. Vir: neurje.si

Nevihte bodo spremljali močni nalivi s silovitim vetrom, krajevno lahko pada tudi sodra oziroma manjša toča. Stanje se bo proti 22. uri povsod umirilo.