Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Oglejte si prenovljen in razširjen vrtec na Planini pri Sevnici (foto)


Zadnji novembrski dan je na Planini pri Sevnici postregel s slovesno otvoritvijo prenovljenega in razširjenega vrtca, ki predstavlja pomembno pridobitev za podmladek na tem območju. 

Vrtec na Planini je sicer že s septembrom odprl svoja vrata v prenovljeni in razširjeni obliki, včeraj pa se je odvila tudi uradna otvoritev, na kateri so zbrane nagovorili vodja enote Karla Robič Žekar, župan Občine Šentjur mag. Marko Diaci, ravnateljica vrtca Elizabeta Jelen in predsednik sveta KS Planina pri Sevnici Jurij Hladin.

Vrtec, kjer so v zadnjih letih beležili povečan vpis, je pestila prostorska stiska, zaradi katere je del vrtčevskih otrok moral gostovati v prostorih OŠ Planina pri Sevnici. S septembrom je bila ta težava odpravljena, vseh 57 otrok, ki obiskuje planinsko enoto Vrtca Šentjur, pa sedaj obiskuje predšolski program pod isto streho.

Foto: Simon Valant

Šentjurski župan mag. Marko Diaci, ki je skupaj s svojim ”pomočnikom” prerezal otvoritveni trak, je za Kozjansko.info povedal: ”To seveda prinaša velik doprinos naši občini. S tem smo dejansko v celoti pokrili lokacijo Planine pri Sevnici, vsaka takšna zgodba pa prinaša dodaten kamenček v mozaik naše predšolske vzgoje.”

Projekt prenove, ki ga je v celoti iz lastnega proračuna financirala Občina Šentjur, je vreden 1,3 milijona evrov. To obsega prizidavo za ureditev dveh dodatnih oddelkov vrtca z vsemi potrebnimi spremljevalnimi programi (pisarna za osebje, garderobe za osebje, stranišče za osebje, prostorov za čistila, stranišče za invalide, shramba za zunanja igrala) in kuhinjo.

Poleg tega so obnovili in funkcionalno ter vizualno poenotili obstoječe enote z novozgrajenimi prostori. Obnoviti so morali tudi plošče, estrihe in celotno hidroizolacija, na novo pa so bile izvedene inštalacije. Ob vsem tem so rekonstruirani spremljevalni prostori, preurejen je skupen hodnik z garderobami, kotlovnica pa je sanirana v skladu z načrtom požarne varnosti.

Kar se tiče zunanje ureditve pa so se uredile nove igralne in travne površine ter dostopne poti s parkirišči. Zagotovljen je tudi prostor za dostavo, na obstoječi cesti pa je urejeno odvajanje meteorne vode s cestišča.

Sicer pa je število otrok, ki v Občini Šentjur obiskuje vrtec, še naprej v porastu. Najnovejši podatki kažejo, da je v 11 enotah Vrtca Šentjur z današnjim dnem, ko so pogoje za vpis izpolnili še dodatni otroci, kar 813 otrok in 46 oddelkov, kar je skoraj podvojeno število otrok v primerjavi s stanjem izpred 15 let. Pred 10 leti je šentjurske vrtce namreč obiskovalo 723 otrok, pred 15 leti (šolsko leto 07/08) pa 497.

Otvoritev prenovljenega vrtca na Planini pri Sevnici tako predstavlja pomemben mejnik za skupnost, ki se sooča s porastom števila otrok. Projekt je ne le odpravil prostorsko stisko, temveč tudi izboljšal infrastrukturo ter ponudil vrhunsko okolje za predšolsko vzgojo.

Fotografije dogodka in prenovljenega vrtca si lahko ogledate v priloženi fotogaleriji.