Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mladinsko državno prvenstvo izjemno uspešno za karateiste z območja Kozjanskega in Obsotelja


V soboto je bilo v Slovenskih Konjicah mladinsko državno prvenstvo Slovenije 2023 v karateju, ki se ga je udeležilo kar 377 tekmovalcev iz 51 klubov. Med njimi tudi karateisti iz območja Kozjanskega in Obsotelja, ki so si priborili številne medalje.

Karate klub Kozjansko in Obsotelje
Foto: Karate klub Kozjansko in Obsotelj

Člani Karate kluba Kozjansko in Obsotelje so na državnem prvenstvu osvojili sedem medalj, in sicer: Lara Sodin (1. mesto – borbe mladinke do 59 kg), Vanna Vilk Petanjek (1. mesto – borbe malčice do 28 kg), Miha Jurak (2. mesto – kata najmlajši), Lea Bele (2. mesto – borbe kadetinje do 54 kg), Ela Droždan Volf (3. mesto – borbe malčice nad 36 kg), Tilen Majer (3. mesto – kata malčki) in Filip Lotrič (3. mesto – kata kadeti).

V Slovenskih Konjicah so nastopili še Andraž Lotrič, Leon Sodin in Alex Gerečnik, prijavljen pa je bil tudi Izak Lipnik, ki pa je zaradi bolezni moral nastop odpovedati. Kot klub so po skupnem seštevku zasedli 13. mesto.

Karate klub Bushido
Tilen Štern z zlato medaljo. (Foto: Karate klub Bushido/Facebook)

Mladinskega državnega prvenstva se je udeležilo šest članov Karate kluba Bushido. Tilen Štern (borbe mlajši kadeti do 50 kg) je postal državni prvak, Jakob Žumer (borbe mladinci nad 76 kg) in Vinko Juraj (kata mlajši kadeti) pa državna podprvaka.

Bronasto medaljo sta si priborili Mia Mastnak (borbe mlajše kadetinje do 52 kg) in Alja Tramšek (borbe mlajše kadetinje do 47 kg). Aleks Tramšek (borbe mlajši kadeti do 45 kg) je zasedel 5. mesto.

Karate klub Rogaška Slatina
Foto: Karate klub Rogaška Slatina/Facebook

V Slovenskih Konjicah so se mudili tudi karateisti Karate kluba Rogaška Slatina. Tara Škrablin (borbe mladinke do 66 kg) je postala državna podprvakinja, bronasto odličje pa sta si prisvojila Mitja Kuraj (borbe mladinci do 68 kg) in Zarja Petan (kate najmlajše).

Jan Klemenčič (borbe kadeti do 57 kg) in Iza Kamenšek (kate deklice) sta zasedla 7. mesto. Nastopila pa sta tudi Lovro Petan in Ares Šahinović.

Šmarčana Tajda in Tadej Mavsar
Tadej in Tajda Mavsar. (Foto: Karate klub Seki)

Tekmovanja v Slovenskih Konjicah sta se kot lanska državna prvaka udeležila Šmarčana Tadej in Tajda Mavsar, ki sicer nastopata za Karate klub Seki. Tokrat je Tadej je osvojil naslov državnega podprvaka v kategoriji kata dečki, Tajda pa je osvojila 3. mesto v kategoriji kata kadetinje. Tadej je tekmoval še v borbah.