Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na tretji pokalni karate tekmi številne medalje in visoke uvrstitve za karateiste z območja Kozjanskega ter Obsotelja


V soboto je v Ljutomeru potekala tretja državna pokalna tekma Karate zveze Slovenije. Na tekmovanju je nastopilo 47 klubov s 368 tekmovalci. Sodelovali so tudi mladi karateisti z območja Kozjanskega in Obsotelja, ki so si priborili številne medalje ter visoke uvrstitve.

Karate klub Kozjansko in Obsotelje je predstavljalo osem borcev: Ana in Lea Bele, Miha Jurak, Izak Lipnik, Tilen Majer, Vanna Vilk Petanjek ter Lara in Leon Sodin.

Foto: Karate klub Bushido Rogaška Slatina/Facebook

Miha, ki je bil v svoji ekipi najmlajši tekmovalec, je slavil v kategoriji, prav tako pa je bil najboljši v skupnem seštevku treh pokalnih tekem, za kar je osvojil še pokal pokalnega zmagovalca za leto 2023. Naziva pokalnega zmagovalca se je veselil tudi Leon. V Prekmurju se je zmage v svoji kategoriji razveselila Lara, drugo mesto sta osvojili Ana in Vanna, medtem, ko je bila Lea tretja.

Foto: Karate klub Rogaška Slatina/Facebook

Karate klub Bushido je v Ljutomeru nastopil s sedmimi tekmovalci: Tilen ŠternDženan AvdibašićVinko JurajaHamza NišićMia Mastnak in Alja ter Aleks Tramšek. Zlato medaljo si je priboril Tilen, srebrno pa Dženan in Vinko. Bronastega odličja so se razveselili Mia, Alja in Aleks, Hamza pa je nastope končal na petem mestu.

Karate klub Rogaška Slatina so zastopali Mitja KurajTara Škrablin, Zarja in Lovro PetanJan Klemenčič ter Iza Kamenšek. Mitja je zasedel drugo mesto, Tara tretje, Zarja peto in Jan sedmo.

Foto: Karate klub Seki/Facebook

Tekmovala sta tudi Šmarčana Tadej in Tajda Mavsar, ki tekmujeta pod okriljem Karate kluba Seki. Tajda je dosegla prvo mesto v kategoriji kata ekipa kadetinje in drugo mesto v kategoriji kata kadetinje posamezno. Tadej je bil drugi v kategoriji kata ekipa dečki U12 in tretji v kategoriji kata dečki posamezno U12 ter v kategoriji kata mlajši kadeti ekipno U14. V skupnem seštevku pokala za aktualno leto je Tajda postala zmagovalka v kategoriji kata kadetinje posamično in ekipno, Tadej pa je bil prvi z ekipo U14 mlajši kadeti.

Uspešna je bila tudi Marija Pavlović iz Žahenberca, ki je na Hrvaškem dosegla dve zmagi v različnih starostnih kategorijah.