Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kmalu sanacija hektarja plazovitega zemljišča pri Bistrici ob Sotli


Občina Bistrica ob Sotli je pred dnevi napovedala sanacijo obsežnega plazu v Srebrniku. Župan Franjo Debelak je tako podpisal 200.000 evrov vredno pogodbo z Martinom Kunejem, direktorjem izvajalskega podjetja, ki se je zavezalo, da bo dela opravilo do konca letošnjega leta

Plaz v Srebrniku tamkajšnjo lokalno cesto v Vino Goro poseda že dlje časa. Sanaciji plazu je po prijavi Občine Bistrica ob Sotli ugodilo ministrstvo za okolje in prostor, ki bo financiralo večji del sanacije, ta je ocenjena na 200 tisočakov. Župan Debelak je povedal, da bodo v okviru teh sredstev sanirali okoli hektar plazovitega zemljišča, ki je v zasebni lasti. Uredili bodo tudi del ceste, ki se zaradi plazu poseda.

Z deli bodo zaključili do konca leta, sicer pa v nadaljevanju načrtujejo asfaltno preplastitev celostne lokalne ceste v Vina goro, je še povedal župan. Ta čas je v teku tudi 380.000 evrov vredna sanacija plazi v Črešnjevcu, za še nekaj sanacij plazov pa so na ministrstvu oddali vlogo in še čakajo na odobritev sredstev.