Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Povsem prenovljeni Šentjurčani začenjajo prvoligaški ples


Danes se s tekmo Krka : Šentjur začenja nova sezona državnega prvenstva v košarki. Naše območje je zadnja leta zastopano s kar tremi ekipami, najprej pa bodo aktivni Šentjurčani, ki v prvi ligi neprekinjeno nastopajo od začetka tisočletja.

V Šentjurju bo kot trener deloval Peter Markovinovič, ki v Hruševec prihaja iz Rogaške Slatine, kjer je dolgo deloval v različnih vlogah, nazadnje kot glavni trener. Kot njegov pomočnik bo deloval domačin Jan Šentjurc, ki se domov vrača po delovanju pri ekipah Primorske in Olimpije. V matični klub se je vrnil tudi Luka Lapornik, ki bo s 34 leti najizkušenejši v zasedbi. Nazadnje je igral v Franciji. Iz Rogaške sta v Šentjur prišla Nejc Zupan (203 cm, 27 let) in Urban Durnik (204 cm, 26 let). V Rogaški Slatini je igral tudi 21-letni Nick Čevizović, ki je prejšnjo sezono preživel v Avstriji. Kot tujca sta v šentjurski zasedbi 25-letni Nigerijec Abayomi Iyiola, ki v višino meri 208 cm, lani pa je igral študentsko košarko v ZDA pri univerzi Kansas State. Iz Hrvaške je v Šentjur prišel še 24-letni branilec Marko Jurić (190 cm), ki je nazadnje igral v ekipi Bosco. Od mlajših igralcev so v Šentjur pripeljali Jako Pešaka, Mihajla Benića in Nala Belka. Pešak in Benić sta sklenila dvoletno pogodbo, Belko, ki bo igral tudi za mladince, pa triletno. Iz lanske zasedbe so v klubu ostali Luka Gunzek, Marcel Kroflič, Tilen Mulej in Nejc Zajko.

Klubu po daljšem premoru znova predsednikuje Jože Palčnik, ki je okrepil tudi trenerske vrste mlajših pogonov. Vodja mladinskega pogona bo Matej Bakšič. Selekciji do 12 in 14 let bo vodil Stojan Fink. Direktorsko vlogo so v Šentjurju zaupali nekdanjemu dolgoletnemu igralcu in kapetanu Milanu Sebiču.