Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Festival vina in čokolade v Podčetrtku 2024: vsako leto kaj novega (foto)


V Podčetrtku se je v soboto zgodil že deveti Festival vina in čokolade, ki je privabil množico ljubiteljev dobrega okusa in užitkov. Dogodek, ki je postal že prava tradicija v regiji, je tudi letos navdušil s svojo pestro ponudbo vrhunskih vin in izbranih čokolad.

Na festivalu, ki ga organizira Turizem Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje GIZ, je sodelovalo več kot 50 razstavljavcev, med katerimi je bilo 25 vinarjev, 25 čokoladnih razstavljavcev in 5 lokalnih razstavljavcev.

Eden izmed razstavljavcev na festivalu vina in čokolade 2024 (Foto: Laura Plevnik)

Organizatorji so tudi tokrat poskrbeli za raznolik program, ki je bil poln degustacij, delavnic ter glasbenih nastopov, med katerimi so bili Kvartet Pušeljc, Nika Zorjan in Modrijani. Obiskovalci so lahko uživali v raznovrstnih sortah lokalnih vinarn, ki so ponujale tako klasične kot tudi eksperimentalne okuse vin. Poleg tega so se lahko posladkali z najrazličnejšimi vrstami čokolad, od klasičnih mlečnih do eksotičnih temnih čokolad s sadnimi dodatki.

Vsako leto Festival vina in čokolade privabi več kot 5000 strastnih ljubiteljev okusov, ki se vedno znova radi vračajo.

Festival Vina in Čokolade 2024
Festival Vina in Čokolade 2024 (Foto: Laura Plevnik)

 

“Super je, kako se vsako leto najdejo nove, zanimive kombinacije vin in čokolade. Zelo sem bila presenečena nad nekaterimi čokoladnimi kombinacijami, na primer čokolada z ginom,” nam je povedala ena izmed obiskovalk.

Poleg degustacij vin in čokolad je festival vključeval tudi tekmovanje v peki festivalske torte. Obiskovalci so lahko spremljali, kako so se ustvarjalci s svojo kreativnostjo in spretnostjo preizkušali v ustvarjanju najboljše in najokusnejše torte festivala. Ob 13. uri je sledila podelitev priznanja za naj torto, katerega naziv pa sta si prislužili dekleti iz Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana.

Ob 16. uri  je bila razglašena težko pričakovana zmagovalna steklenica letošnjega županovega vina v družbi Vitezov vina in vinske kraljice. Vino, ki bo čez celotno leto nosilo častni naziv »Županovo vino 2024«, izvira iz idiličnega Virštanja, natančneje iz Vinske kleti Jug.

Festival vina in čokolade v Podčetrtku je tako tudi letos dokazal, da je nepogrešljiv dogodek za vse ljubitelje kulinarike in žlahtne kapljice. S svojo raznoliko ponudbo je navdušil tako stare znance kot tudi nove obiskovalce, ki že nestrpno pričakujejo naslednje letošnjo izdajo tega festivala, ki bo med drugim praznoval jubilej 10. obletnice.

Če se dogodka niste morali udeležiti, si lahko ogledate fotogalerijo z dogajanja: