Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mlekarna Celeia s svojimi nagrajenimi mlečnimi izdelki navdušila obiskovalce sejma Agra

Mlekarna Celeia je s svojimi nagrajenimi mlečnimi izdelki požela mnogo zanimanja in prejela številne pohvale obiskovalcev 61. mednarodnega Kmetijsko-živilskega sejma AGRA v Gornji Radgoni.

Med drugim je mlečna kraljica Alina Zupanc z nagrajenimi senenimi siri, ki so prejeli zlato in veliko zlato priznanje na ocenjevanju mlečnih izdelkov v sklopu sejma, navdušila tudi predsednico države Natašo Pirc Musar.

Mlekarna Celeia se je ponovno uspešno predstavila na letošnjem 61. mednarodnem Kmetijsko-živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni, ki se je zaključil v četrtek. Vse dni so obiskovalce na stojnici prijazno sprejemale promotorke Mlekarne Celeia in Mlečna kraljica Zelene Doline Slovenije 2023 Alina Zupanc, ki so v pokušino ponudile številne mlečne izdelke Mlekarne Celeia, tudi letos na AGRI nagrajene mlečne deserte, Seneni sir s praženo čebulo in prejemnika velike zlate medalje Kraljevi seneni sir. Seneni siri Zelene Doline so navdušili tudi predsednico države Natašo Pirc Musar, ki se je ustavila pri stojnici, mlečna kraljica Alina Zupanc pa je s ponosom povedala, da je: “Seneni sir najboljši dokaz odličnosti in zavezanosti k tradiciji v Mlekarni Celeia.”

Senene sire so v Mlekarni Celeia zadnjo nedeljo v avgustu predstavili tudi na strokovnem srečanju zavoda Seneno, ki povezuje slovenske proizvajalce mlečnih izdelkov iz senenega mleka. V sredo so sire, pa tudi druge izdelke, poizkusili tudi gosti, ki so se na stojnici mudili v sklopu Slovenskega zadružnega dne. Med njimi so bili predstavniki kmetijskih zadrug, ki jih povezuje Mlekarna Celeia. Direktor mlekarne Vinko But ob predstavitvi nagrajenih izdelkov ni skrival ponosa: “Kot največja mlekarna v slovenski lasti se zavedamo svojega poslanstva varovanja tradicije prireje mleka in mlekarstva v naših krajih. V naši sirarni, ki je največja v Sloveniji, tako že nekaj časa razvijamo linijo vrhunskih senenih sirov, ki nastaja iz skoraj že pozabljene vrste senenega mleka. Pri prireji tega mleka krave pomlad, poletje in jesen preživijo na lokalnih pašnikih ter uživajo zeleno krmo ali sveže pokošeno travo, pozimi pa je njihova prehrana seno, dodatek pa izbrana žita.”

Na letošnji 61. AGRI so se na stojnici Mlekarne Celeia ustavili mnogi obiskovalci, med drugim so siri Zelene Doline navdušili predsednico države Natašo Pirc Musar

Mlečni izdelki Mlekarne Celeia so sicer na 37. mednarodnem ocenjevanju mleka in mlečnih izdelkov Agra letos prejeli štiri medalje. Veliko zlato medaljo je prejela novost v njihovi ponudbi, Kraljevi seneni sir, ki prihaja na trgovinske police, zlato medaljo pa Seneni sir s praženo čebulo. Ocenjevalno komisijo sta navdušila še Desert Mlečne kraljice z okusom strastne pomaranče in desert jogurtove smetane s stracciatello. Kakovost izdelkov Mlekarne Celeia, ki nastajajo le iz slovenskega mleka, so brez gensko spremenjenih organizmov in prihajajo z več kot 600 kmetij iz Savinjske, Šaleške, Koroške, širše Celjske in Kozjanske regije med drugim dokazujejo tudi označbe Izbrana kakovost Slovenija, označba zavoda Seneno in certifikat zajamčena tradicionalna posebnost.