Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 31. 7. 2023


Preverite aktualne dogodke, ki so se zgodili na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v zadnjem tednu dni.

PROMETNE NESREČE NA OBMOČJU

Dne 24. 7. 2023 so policisti v Šentvidu pri Grobelnem obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznik tovornega vozila na nivojskem prehodu ceste čez železniško progo trčil v polzapornico  in jo odlomil. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

25. 7. 2023 so policisti na območju Belega obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznik zapeljal izven vozišča ter z vozilom pristal na strehi vozila. Ugotovljeno je bilo, da je voznik vozilo upravljal pod vlivom alkohola. Vozniku je bila nadaljnja vožnja prepovedana, vozniško dovoljenje pa mu je bilo začasno odvzeto.

27. 7. 2023 so policisti na območju Sladke Gore obravnavali prometno nesrečo, in sicer zaradi nepravilnega srečevanja z nasproti vozečim vozilom in pobegom s kraja prometne nesreče.   Povzročitelj je bil naknadno izsleden zoper njega pa uveden postopek o prekršku.

GROŽNJE

24. 7. 2023 so bili policisti obveščeni o objestni vožnji po dvorišču na območju občine Šmarje pri Jelšah. Pri zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno, da gre za dalj časa trajajoč spor zaradi služnostne poti. Ker so si udeleženci med sporom izrekali grožnje, bodo o okoliščinah storitve kaznivega dejanja obvestili tožilstvo v Celju.

29. 7. 2023 so bili policisti obveščeni, da moški izreka grožnje svoji sosedi. Od oškodovanke je bil sprejet zapisnik o sprejemu ustne kazenske ovadbe, o okoliščinah storitve kaznivega dejanja pa bodo obvestili tožilstvo v Celju.

LAHKA TELESNA POŠKODBA

25. 7. 2023 so bili policisti obveščeni o pretepu v gostinskem lokalu na območju občine Šmarje pri Jelšah. Ugotovljeno je bilo, da je prišlo do spora med sosedoma, pri čemer je eden od udeleženca drugega s pestjo udaril v predel obraza in ga pri tem telesno poškodoval.

PREPOVED PRIBLIŽEVANJA

26. 7. 2023 so bili policisti obveščeni o sumu izvajanja nasilja v družini. Ugotovljeno je bilo, da  je osumljeni izvajal fizično in psihično nasilje nad oškodovanko. Osumljenemu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja o okoliščinah storitve kaznivega dejanja pa bo obveščeno tožilstvo v Celju.

NEUPRAVIČENO SLIKOVNO SNEMANJE

30. 7. 2023 so bili policisti obveščeni o sumu neupravičenega slikovnega snemanja na območju občine Podčetrtek. O okoliščinah storitve kaznivega dejanja bo obveščeno tožilstvo v Celju.

KRŠITVE JAVNEGA REDA IN MIRU

25. 7. 2023 so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na javnem kraju na območju občine Šmarja pri Jelšah. Ugotovljeno je bilo, da je prišlo do spora med občani, ker naj bi občanka sprehajala psa, ki pa ni bil na povodcu. Zoper kršitelje sledi postopek o prekršku.

29. 7. 2023 so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na javnem kraju na območju občine Bistrica ob Sotli, kjer je kršitelj odšel s kraja dogodka. Zoper kršitelja sledi postopek o prekršku.

POVOŽENJE DIVJADI IN ODSTOPI OD OGLEDOV

V preteklem tednu smo bili policisti PP Šmarje pri Jelšah v dveh primerih obveščeni o povoženju divjadi na območju, ki ga pokriva PP Šmarje pri Jelšah. Prav tako so bili v enem primeru obveščeni o prometni nesreči, v kateri je na udeleženih vozlih nastala majhna poškodba.