Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 3. 7. 2023


Preverite aktualne dogodke, ki so se zgodili na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v zadnjem tednu dni.

PROMETNE NESREČE NA OBMOČJU PP ŠMARJE PRI JELŠAH

Dne 26. 6. 2023 so policisti PP Šmarje pri Jelšah na območju občine Podčetrtek obravnavali prometno nesrečo z udeležbo dveh voznic osebnih avtomobilov.

27. 6. 2023 so policisti PP Šmarje pri Jelšah na območju občine Kozje obravnavali poškodovanju parkiranega vozila, pri čemer je povzročitelj s kraja odpeljal, na da bi drugemu udeležencu nudil podatke.

1. 7. 2023 so policisti PP Šmarje pri Jelšah na območju občine Podčetrtek obravnavali dogodek, v katerem je voznik osebnega avtomobila trčil v objekt in s kraja odpeljal, ne da bi lastniku objekta nudil podatke.  Za povzročiteljem še poizvedujemo.

ZLORABA PLAČILNE KARTICE

Dne 27. 6 .2023 je občan policiste obvestil, da je pri pregledu izpiska prometa s plačilno kartico opazil, da mu je neznana oseba s plačilno kartico opravila transakcijo, ki je sam ni storil. V zvezi s kaznivim dejanjem je bilo obveščeno tožilstvo v Celju.

KRŠITVE JAVNEGA REDA IN MIRU

Dne 27. 6. 2023 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru, ki se je zgodila na območju občine Šmarje pri Jelšah. Ugotovljeno je bilo, da je prišlo do spora med družinskima članoma zaradi varstva domače živali. Kršiteljema sta bila izdana plačilna naloga.

30. 6 .2023 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru, ki se je zgodila na območju občine Šmarje pri Jelšah. Ugotovljeno je bilo, da je prišlo do spora med sostanovalci zaradi preselitve. Zoper kršitelja je bil uveden postopek o prekršku.

1. 7 .2023 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru, ki se je zgodila na območju občine Šmarje pri Jelšah. Ugotovljeno je bilo, da gre za neurejene medsosedske odnose. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

POŽAR NA STANOVANJSKI HIŠI

Dne 29. 6. 2023 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o požaru stanovanjske hiše na območju občine Šmarje pri Jelšah. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do požara prišlo zaradi napake na električni napeljavi. Požar so pogasili gasilci prostovoljnih gasilskih društev Šentvid pri Grobelnem in Šmarje pri Jelšah. O okoliščinah požara  je bilo obveščeno tožilstvo v Celju.

NASILJE V DRUŽINI

Dne 29. 6. 2023 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o sumu storitve kaznivega dejanja nasilja v družini, ki se je dogajalo na območju občine Kozje. Ugotovljeno je bilo, da je zakonski partner že dlje časa izvajal fizično in psihično nasilje nad svojo zakonsko partnerico. Kršitelju je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja. V zvezi s storitvijo kaznivega dejanja bo zoper storilca na tožilstvo v Celju podana kazenska ovadbe.

VLOM V STANOVANJSKI  OBJEKT

Dne 1. 7.2023 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o vlomu v stanovanjski objekt na območju občine Šmarje pri Jelšah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec  vlomil v objekt, od koder je odtujil zlatnino. Za storilcem še poizvedujejo, o storitvi kaznivega dejanja pa bo obveščeno tožilstvo  v Celju.

LAHKA TELESNA POŠKODBA

1. 7. 2023 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o kršitvi javnega rada in miru na območju občne Šmarje pri Jelšah. Ugotovljeno je bilo, da je kršiteljica, ki je bila pod vplivom alkohola, fizično napadla občanko in jo pri tem lahko telesno poškodovala.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Dne 1. 7. 2023 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o objestni vožnji voznika na območju občine Šmarje pri Jelšah. Pri kontroli v cestnem prometu je bilo ugotovljeno, da je voznik začetnik v cestnem prometu vozil osebni avtomobil pod vplivom alkohola. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, o prekršku pa je bilo obveščeno pristojno sodišče za prekrške.

POVOŽENJE DIVJADI IN ODSTOPI OD OGLEDOV

V preteklem tednu so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah v štirih primerih obveščeni o povoženju divjadi na območju, ki ga pokriva PP Šmarje pri Jelšah . Prav tako so bili v enem primeru obveščeni o prometni nesreči, v kateri je na udeleženih vozlih nastala majhna poškodba.