Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 24. 7. 2023


Preverite aktualne dogodke, ki so se zgodili na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v zadnjem tednu dni.

PROMETNE NESREČE

Dne 17. 7. 2023 so policisti v Podčetrtku obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Povzročitelj je bil izsleden na domu, izdan mu je bil plačilni nalog.

21. 7. 2023 so policisti na območju Veternika obravnavali prometno nesrečo s pobegom, v kateri je bila udeležena voznica osebnega vozila in pobegli voznik osebnega vozila. Če bo pobegli voznik izsleden, bo zoper njega uveden postopek o prekršku.

SPLETNI GOLJUFIJI

19. 7. 2023 se je na PP Šmarje pri Jelšah zglasila občanka ter naznanila, da ji je  neznani storilec na neznani način z njene bančne kartice odtujil denar, in sicer s tem, da je izvedel plačilo preko spleta in jo s tem oškodoval. Za storilcem policisti še poizvedujejo, o storitvi kaznivega dejanja pa bo obveščeno tožilstvo v Celju.

Istega se je na PP Šmarje pri Jelšah zglasil občan ter naznanil, da mu je neznani storilec na z njegove bančne kartice odtujil denar, s tem da je izvedel plačilo preko spleta in ga s tem oškodoval. Za storilcem policisti še poizvedujejo, o storitvi kaznivega dejanja pa bo obveščeno tožilstvo v Celju.

POVZROČITEV SPLOŠNE NEVARNOSTI

20. 7. 2023 so bili so bili policisti obveščeni o padcu delavca na območju Podčetrtka. Ugotovljeno je bilo, da voznik, ki je opravljal z viličarjem, ni ravnal v skladu z navodili za varno delo in ni uporabljal predpisane namenske opreme, zaradi česar je delavec padel iz košare, ki je bila nameščena na vilicah viličarja in se poškodoval. Zoper voznika viličarja bo podana kazenska ovadba.

VLOM V SVEČOMAT

Dne 22. 7. 2023 so bili policisti obveščeni o vlomu v svečomat na območju občine Kozje. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec  vlomil v svečomat in iz njega odtujil denar. Za storilcem še poizvedujejo, o storitvi kaznivega dejanja pa bo obveščeno tožilstvo v Celju.

POŠKODOVANJE TUJE STVARI

23. 7. 2023 se je občan naznanil, da mu je v Šmarju pri Jelšah neznani storilec poškodoval njegov osebni avtomobil. Za storilcem policisti še poizvedujejo, o storitvi kaznivega dejanja pa bo obveščeno tožilstvo v Celju.

KRŠITVE JAVNEGA REDA IN MIRU

Dne 18. 7. 2023 so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na javnem kraju na območju Šmarja pri Jelšah. Ugotovljeno je bilo, da je do kršitve prišlo v gostinskem lokalu. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

23. 7. 2023 so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na javnem kraju na območju Šmarja pri Jelšah, kjer je kršitelj odšel s kraja. Zoper kršitelja sledi postopek o prekršku.

POŽAR

Dne 20. 7. 2023 so bili policisti obveščeni o požaru na stanovanjski hiši v Šmarju pri Jelšah. Do požara je prišlo na električni napeljavi. O zadevi bodo obvestili pristojno tožilstvo v Celju.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Dne 21. 7. 2023 so policisti na območju občine Šmarje pri Jelšah ustavili in kontrolirali voznika osebnega vozila, ki je vozilo vozil pod vplivom alkohola. Vozniku je bila nadaljnja vožnja prepovedana, vozniško dovoljenje pa mu je bilo začasno odvzeto.

NEPRAVILNO PARKIRANJE

21. 7. 2023 so bili policisti obveščeni o nepravilnem parkiranju voznika osebnega vozila v Šmarju pri Jelšah. Na kraju so policisti kršitelju izdali plačilni nalog.

POVOŽENJE DIVJADI IN ODSTOPI OD OGLEDOV

V preteklem tednu smo bili policisti v enem primeru obveščeni o povoženju divjadi na območju, ki ga pokriva PP Šmarje pri Jelšah. Prav tako so bili v treh primerih obveščeni o prometnih nesrečah, v katerih je na udeleženih vozlih nastala majhna poškodba, kakor tudi o več podrtih drevesih čez cesto, in sicer zaradi neurja.