Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 17. 7. 2023


Preverite aktualne dogodke, ki so se zgodili na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v zadnjem tednu dni.

Dne 10. 7. so policisti na območju občine Šmarje pri Jelšah obravnavali prometno nesrečo z udeležbo voznika osebnega avtomobila in voznika motornega kolesa. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

11. 7. so policisti na območju občine Podčetrtek obravnavali prometno nesrečo z udeležbo dveh voznic osebnih avtomobilov. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

13. 7. so policisti na območju občine Bistrica ob Sotli obravnavali  prometno nesrečo z udeležbo voznika osebnega vozila in voznika kombiniranega vozila. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

14. 7. so policisti na območju občine Šmarje pri Jelšah obravnavali prometno nesrečo z udeležbo voznice osebnega vozila in voznika osebnega vozila. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

15. 7. so policisti na območju občine Šmarje pri Jelšah obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena voznik kmetijskega traktorja in pešec. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

SPLETNA GOLJUFIJA

Dne 12. 7. se je na PP Šmarje pri Jelšah zglasil občan ter naznanil, da je preko elektronskega bančništva nakazal v tujino kupnino za nakup traktorskega priključka, katerega pa nato ni dobil dostavljenega. Za storilcem policisti še poizvedujejo, o storitvi kaznivega dejanja pa bo obveščeno tožilstvo v Celju.

GOLJUFIJA

14. 7. se je na PP Šmarje pri Jelšah zglasil občan ter naznanil, da sta se pri njemu zglasili dve osebi, ki sta si od njega izposodili večjo vsoto denarja. Omenjenega denarja mu osebi nato nista vrnili do roka. Po vseh zbranih obvestilih bodo o zadevi obvestili pristojno tožilstvo s kazensko ovadbo.

KRŠITVE JAVNEGA REDA IN MIRU

Dne 14. 7. so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na javnem kraju, ki se je zgodila na območju občine Podčetrtek. Ugotovljeno je bilo, da je prišlo do kršitve na recepciji hotela. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

16. 7. so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru, ki se je zgodila na območju občine Kozje. Ugotovljeno je bilo, da je prijavitelj lažno naznanil prekršek, zaradi česar mu je bil izdan plačilni nalog.

VLOM V ZBIRNI CENTER

11. 7. so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o vlomu v zbirni center na območju občine Kozje. Ugotovljeno je bilo, da sta dva storilca vlomila v zbirni center, pri čemer pa sta bila zalotena. Zoper oba storilca bo podana na tožilstvo v Celju kazenska ovadba.

VLOM V STANOVANJSKI  OBJEKT

Dne 12. 7. so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o vlomu v stanovanjski objekt na območju občine Podčetrtek. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec  vlomil v objekt, od koder je odtujil denar. Za storilcem še poizvedujejo, o storitvi kaznivega dejanja pa bo obveščeno tožilstvo  v Celju.

TATVINA V TRGOVINI JAGER

12. 7. so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o tatvini živil v trgovskem centru Jager na območju občine Podčetrtek. Ugotovljeno je bilo, da je storilec v trgovini odtujil dva artikla, medtem ko je za ostale artikle poravnal račun. O zadevi je bilo obveščeno tožilstvo v Celju.

HUDA TELESNA POŠKODBA

Dne 11. 7. so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o kršitvi javnega rada in miru na območju občine Šmarje pri Jelšah. Ugotovljeno je bilo, da je prišlo do verbalnega kot tudi fizičnega spora med dvema starejšima občanoma, pri čemer je eden zadobil hudo telesno poškodbo. Po vseh zbranih obvestili bodo o zadevi obvestili pristojno tožilstvo v Celju s kazensko ovadbo.

LAHKA TELESNA POŠKODBA

14. 7. so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o kršitvi javnega reda v zasebnem prostoru na območju občine Podčetrtek. Ugotovljeno je bilo, da je prišlo do verbalnega kot tudi fizičnega do obračuna med dvema občankama, pri čemer je ena oseba zadobila lahko telesno poškodbo. Po vseh zbranih obvestili bodo o zadevi obvestili pristojno tožilstvo v Celju s kazensko ovadbo.

TATVINA IN ZLORABA BANČNE KARTICE

Dne 13. 7. se je na  PP Šmarje zglasil občan ter naznanil, da je ob vrnitvi osebnih stvari, ki jih je predhodno izgubil, opazil, da mu je bila iz denarnice odtujena bančna kartica, s katero je neznani storilec v nadaljevanju opravil nakup. Za storilcem policisti še poizvedujejo, o storitvi kaznivega dejanja pa bo obveščeno tožilstvo  v Celju.

PONAREJANJE DENARJA

14. 7. je na PP Šmarje pri Jelšah poklicala uslužbenka Nove KBM ter naznanila, da je občan v njihovi poslovalnici želel unovčiti dva bankovca po 50 EUR, ki naj bi bila ponarejena. Omenjena bankovca sta bila zasežena in poslana na ekspertizo. Po analizi in vseh zbranih obvestilih bo o zadevi obveščeno tožilstvo v Celju.

VOŽNJA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA IN ZASEG VOZILA

Dne 14. 7. so policisti PP Šmarje pri Jelšah na območju občine Šmarje pri Jelšah ustavili in kontrolirali voznika tovornega vozila, ki je vozilo vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozniku je bilo omenjeno osebno vozilo zaseženo, o prekršku pa je bilo obveščeno pristojno sodišče za prekrške.

POVOŽENJE DIVJADI IN ODSTOPI OD OGLEDOV

V preteklem tednu so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah v dveh primerih obveščeni o povoženju divjadi na območju, ki ga pokriva PP Šmarje pri Jelšah. Prav tako so bili v enem primeru obveščeni o prometni nesreči, v kateri je na udeleženih vozlih nastala majhna poškodba.