Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mlada Šmarčana v Poreču tekmovala na tekmi najvišjega svetovnega ranga


V preteklih dneh se je odvila tekma najvišjega svetovnega ranga Karate1 Youth League – Poreč 2023. V štirih dneh je v hrvaški Istri tekmovalo več kot tri tisoč karateistov iz 69 držav, med drugim tudi predstavniki Japonske, ZDA, Egipta in Avstralije, svoje pa sta prispevala tudi Šmarčana Tajda ter Tadej Mavsar, člana Karate kluba Seki.

Tadej in Tajda Mavsar; foto: Karate klub Seki

Konkurenca na takšnem tekmovanju, kot je bil ta v Poreču, je še močnejša, kot na evropskih in svetovnih prvenstvih, saj ni omejitve, da je lahko v eni kategoriji le en predstavnik države. V sklopu tekmovanja je pred pričetkom le tega potekal tudi U12 kamp pod mentorstvom španskega karateista in svetovnega prvaka Damiana Quintera. Prisotnost na kampu je bil tudi pogoj, da je Tadej lahko v sredo nato nastopil na tekmi WKF U12 Cup.

V prvem nastopu se je Tadeju pripetila napaka, a je kljub temu kot četrti v skupini prišel v drugi krog. Tudi njegov drugi nastop ni bil najbolje ocenjen, a si je vendarle priboril napredovanje in boj za bronasto medaljo. Mladi Šmarčan je na koncu dosegel peto mesto, ob tem pa je bil najboljši predstavnik Shotokan stila.

Foto: Karate klub Seki

Tajda je končala kot peta v skupini, za Danko, Grkinjo, Francozinjo in Italijanko ter se tako ni uspela uvrstiti v drugi krog. Kljub temu velja pa omeniti, da je že sodelovanje na tekmi svetovne lige izredno velik uspeh.