Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 19. 6. 2023


Preverite aktualne dogodke, ki so se zgodili na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v zadnjem tednu dni.

PROMETNE NESREČE NA OBMOČJU PP ŠMARJE PRI JELŠAH

Dne 12. 6. 2023 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o prometni nesreči na območju občine Podčetrtek. Ugotovljeno je bilo, da sta bili v prometni nesreči udeleženi voznici osebnih avtomobilov. Do prometne nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti ene izmed voznic. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

Istega dne so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o prometni nesreči na območju občine Kozje. Ugotovljeno je bilo, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznika osebnih avtomobilov, do nje pa je prišlo zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču enega izmed voznikov. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Dne 13. 6. 2023 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila v Šentvidu pri Grobelnem. Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik z neznanim vozilom trčil v viseči prometni znak za pešce nad voziščem, po trčenju pa je s kraja odpeljal neznano kam. V zvezi s prometno nesrečo policisti še zbirajo obvestila.

16. 6. 2023 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o prometni nesreči na območju občine Šmarje pri Jelšah, v kateri je bil udeležen voznik kolesa z motorjem. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika kolesa z motorjem, kateremu je bil tudi izdan plačilni nalog.

Istega dne so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o poškodovanju osebnega avtomobila na parkirnem prostoru v bližini Kulturnega doma v Šmarju pri Jelšah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik zaradi nepravilnega premika z neznanim vozilom trčil v parkiran osebni avtomobil prijavitelja in s kraja odpeljal. V zvezi s prometno nesrečo policisti še zbirajo informacije.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

Dne 13. 6. 2023 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v kraju Kristan Vrh. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem vlomil skozi okno stanovanjske hiše ter tako vstopil v stanovanjsko hišo, iz katere je odtujil denar in pralni stroj. V zvezi s kaznivim dejanjem še zbirajo obvestila.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

13. 6. 2023 so policisti PP Šmarje pri Jelšah pri kontroli cestnega prometa imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom, ki je pokazal prekoračeno dovoljeno vrednost alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila na kraju prepovedana nadaljnja vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje. Ker se ni strinjal z rezultatom elektronskega alkotesta, je bil odpeljan na strokovni pregled v Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah, nakar mu je bilo odrejeno pridržanje, ki se je izvajalo na PP Šmarje pri Jelšah. Zoper voznika je bil podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

KRŠITVE JAVNEGA REDA IN MIRU

Dne 17. 6. 2023 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v gostinskem lokalu v Šmarju pri Jelšah. Ugotovljeno je bilo, da je kršitelj večkrat z roko udaril prijavitelja v glavo. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

18. 6. 2023 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru na območju občine Šmarje pri Jelšah. Ugotovljeno je bilo, da je kršitelj žalil svojo partnerko in v nadaljevanju med verbalnim prepirom udaril še njenega brata, zaradi česar mu bo izdan plačilni nalog.

POVOŽENJE DIVJADI

V preteklem tednu so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah v treh primerih obveščeni o povoženju divjadi na območju, ki ga pokriva PP Šmarje pri Jelšah.