Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tadej in Tajda z mednarodnega karate tekmovanja prinesla šest medalj, tekmovali tudi v Kozjem


Šmarčana Tajda in Tadej Mavsar sta se z ekipo Karate kluba Seki v soboto 29.10.2022 odpravila na mednarodni karate turnir Castra open 2022 v Banja Luki. Sodelovalo je 477 tekmovalcev iz 50 klubov in 5 držav. Tekma je bila odlična priložnost za piljenje forme pred bližajočim državnim prvenstvom, ki ga 12.11.2022 v Slovenskih Konjicah organizira KK Seki. Domov sta prinesla 6 medalj.

Tajda je tekmovala v katah absolutno med deklicami 13 let ter med kadetinjami (14-15 let). Kljub odlični izvedbi kate med 13-letnicami je zaradi izgube ravnotežja pri enem skoku žal ostala brez možnosti za medalje. Bolj uspešno je nadaljevala v starejši kategoriji kadetinj, kjer je prišla do polfinala. Tam ji je nasproti stala 3-kratna balkanska prvakinja. Tajda se ni predala, z vso vnemo je brez napak izvedla kato in si prislužila eno zastavico in osvojila končno 3. mesto.

Tadej je nastopil v 3 kategorijah kate in 2 kategorijah borbe ter se petkrat uvrstil v finale. V katah je brez izgubljene zastavice zmagal vseh 6 krogov in slavil med dečki 9 in 10 let. Za izziv se je v katah pomeril še med 12 letniki in po dveh zmagah napredoval do finala, kjer pa ga je pričakal odličen, 3 leta starejši tekmovalec. Tudi tega se ni ustrašil in ga skoraj premagal, saj mu je zmanjkala le ena zastavica.

Sledili so nastopi v borbah, ki so bili Tadeju zaradi manjka teh treningov odličen trening. V svoji starostni skupini borbe 8-9 let je v treh dvobojih nanizal rezultate 8:0, 1:0 in zmago po sodniški odločitvi v finalu. V starejši kategoriji borbe 10 let je v četrtfinalu in v polfinalu zmagal s 5:0. Finale pa je prinesel borbo z odličnim tekmovalcem, bronastim iz zadnjega balkanskega prvenstva, ki je tudi 1 leto starejši od Tadeja. Rezultat tega dvoboja je bil 0:2 in končno srebro fantastičen zaključek tekmovalnega dela dneva.

Tekma karateja tudi v Kozjem

Na sobotno jutro sredi oktobra je Karate klub Kozjansko in Obsotelje organiziral tekmovanje za karateiste. Razdeljeni so bili v dve skupini in tekmovali v katah ali športnih borbah. Tekmovalci so se pomerili po sistemu round rubin, kar pomeni, da so tekmovali vsak z vsakim. To je bilo za njih izjemno pomembno, saj potrebujejo medsebojne dvoboje pred prihajajočim se državnim prvenstvom in jim je služilo kot trening–tekma. Štirje tekmovalci se zaradi poškodb in bolezni na žalost niso uspeli udeležiti.