Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje: od 3. 10. do 9. 10. 2022 (zaradi nasilja dobil prepoved približevanja, tatvina palet …)


NASILJE V DRUŽINI

3.10.2022 so bili obveščeni od občanke občine Šmarje pri Jelšah, da bivši zakonski partner nad njo izvaja fizično in psihično nasilje. Osumljenemu so izrekli prepoved približevanja, na podlagi katere se ne sme približati oškodovanki, prav tako je ne sme nadlegovati po komunikacijskih sredstvih. Zoper osumljenega sledi kazenska ovadba na ODT Celje.

PROMETNA NESREČA

3.10.2022 so v kraju Krtince obravnavali prometno nesrečo z udeležbo dveh voznikov osebnih avtomobilov, do katere je prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji enega izmed voznikov. Zoper njega bo uveden prekrškovni postopek.

TATVINA PALET

4.10.2022 so bili obveščeni o tatvini palet izpred podjetja Stramex v Stranju, ki je bila izvršena v noči na 4.10.2022. V zvezi kaznivega dejanja še zbirajo informacije.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

9.10.2022 so pri kontroli cestnega prometa odredili preizkus alkoholiziranosti udeležencu cestnega prometa, kateremu je preizkus z elektronskim alkotestom pokazal prekoračeno dovoljeno vrednost alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo na kraju odvzeto vozniško dovoljenje in mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja, zoper njega pa je bil podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

PSA STA POGRIZLA PSIČKO

9.10.2022 so bili obveščeni od občanke občine Podčetrtek, da sta v kraju Virštanj dva psa napadla njeno psico in jo hudo poškodovala. Ugotovljeno je bilo, da sta omenjenega dne dva psa pritekla na dvorišče stanovanjske hiše prijaviteljice in tam napadla njeno psico ter jo pri tem močno pogrizla. Psička je zaradi ugrizov umrla. Istega dne so psa našli, pri čemer je bila za enega psa ugotovljena lastnica, kateri je bil izdan plačilni nalog. Drugi pes je bil odpeljan v Zavetišče za male živali v Brežice. V primeru izsleditve sledi zoper lastnika ustrezen ukrep.

G. B. / PP Šmarje