Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mladi člani šentjurske gasilske zveze na tekmovanju prikazali svoje gasilske veščine


Prejšnjo nedeljo je v organizaciji Gasilske zveze Šentjur ter Prostovoljnega gasilskega društva Dobje steklo tekmovanje v kvizu gasilske mladine.

Praktični del tekmovanja, kjer so tekmovalci prikazali hitrostno vezanje vozlov ter druge praktične vaje, v katerih je pomembna predvsem hitrost in pravilnost izvedbe, se je odvil v garaži gasilskega doma PGD Dobje. Teoretični del, kjer tekmovalci prikažejo svoje znanje povezano z gasilstvom, pa je stekel v dvorani Kulturnega doma Dobje.

Tekmovanje se je začelo ob osmi uri zjutraj, končalo pa nekaj čez dvanajsto uro. Po koncu je sledila podelitev diplom, najboljše ekipe pa so prejele še pokale in medalje, prav tako pa so se uvrstile na regijsko tekmovanje. Razglasitve rezultatov in podelitve se je udeležil predsednik GZ Šentjur Aleš Guzej.

Na tekmovanju je sodelovalo skupaj 44 ekip, od tega 19 pionirskih, 20 mladinskih in 5 ekip pripravnikov. V kategoriji pionirji so prva tri mesta zasedle ekipe Loka pri Žusmu 1, Planina 1 in Prevorje, pri mladincih pa so na stopničke stopile ekipe Dobje, Dobje 1 in Planina 3. V kategoriji pripravniki so bile tri najboljše ekipe Dobje, Slivnica pri Celju in Ponikva.

 

Foto: Gasilska zveza Šentjur, Aleš Guzej