Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Med regijskim vladnim obiskom so v Rogaški Slatini tekli pogovori za ohranitvi javne dostopnosti grafičnih listov Kurta Mullerja


Župan Občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič prejšnji teden, v sklopu vladnih obiskov v savinjski statistični regiji, na sedežu Občine Rogaška Slatina sprejel ministra za kulturo Vaska Simonitija.

Delovnega sestanka v okviru obiska Vlade RS v Savinjski regiji sta se udeležila tudi predstavnika njegovega kabineta, dr. Breda Mulec in Miro Petek.

Delovni sestanek je bil namenjen dogovoru o izvedbi nadaljnjih aktivnostih v zvezi z zagotovitvijo pogojev za ohranitev javne dostopnosti grafičnih listov Kurta Mullerja v lokalnem okolju. Kulturni spomenik lokalnega pomena namreč predstavlja del stečajne mase družbe Zdravilišče Rogaška d.d. in zgolj s terminsko usklajenim sodelovanjem pristojnih organov lahko pričakujemo ekonomsko ugodno, strokovno ter trajno rešitev za zbirko, ki je od leta 2017 v celoti hranjena na Aninem dvoru.

Minister je pritrdil stališču občinske uprave, da je smiselno zasledovati cilj, da bo zbirka trajno hranjena in razstavljana v Rogaški Slatini, kakor je bila tudi predhodno izražena volja donatorja. V ta namen bo Ministrstvo za kulturo organiziralo delovno srečanje z ločitvenim upnikom in predstavniki Ministrstva za finance, na katerem bodo predlagani posamezni koraki v smislu nadaljnjega varovanja te nedeljive enote kulturne dediščine.