Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Župnije Kozjanskega in Obsotelja s spletnimi prenosi božičnih maš. Ter tudi TV prenosi


Letošnja koronakriza povzroča mnogo preglavic. Te so vidne tudi pri verskih obredih, saj se verniki ne morejo udeležiti le-teh. Duhovniki jih lahko še vedno izvajajo ter prenašajo po različnih medijih kot so Facebook in TV.

Vlada Republike Slovenije je 16. decembra sicer omilila nekatere ukrepe glede verskih obredov. To pomeni, da bi se verniki pod strogimi pogoji spet lahko vrnili v cerkve. Ker pa je na našem območju epidemiološka slika še slaba, so se na škofiji Celje odločili, da obredi še vedno potekajo brez prisotnosti vernikov.

Sestavili smo vam pregled, kje bodo za božični večer ter božič potekale maše:

ŽUPNIJA ROGAŠKA SLATINA

V župniji Rogaška Slatina bo na sveti večer (24.12) sveta maša ob 19.00 uri predvajana preko njihovega Facebook profila. Polnočnice ne bo. Na božič (25.12) bo sv. maša preko Facebooka predvajana ob  9.30 uri, ves dan bo ob upoštevanju varnostnih ukrepov možen tudi obisk jaslic v cerkvi.

Cerkev bo na božični večer za molitev ob jaslicah odprta do 19. ure. Možen bo tudi prejem svetega obhajila.

 

ŽUPNIJA PONIKVA

V župniji Ponikva bodo sveto mašo na božični večer (24.12) predvajali ob 18. uri na njihovem Youtube kanalu ter preko Facebooka. Polnočnice na Ponikvi ne bo. Na božični dan (25.12) bodo sveto mašo predvajali ob 8.30 uri, prav tako preko njihovih spletnih kanalov.

Vedno je mogoč prejem tudi sv. obhajila ob predhodnem dogovoru. Cerkev lahko ob upoštevanju ukrepov tudi sami obiščete. Med tednom je odprta od 8. do 17. ure, ob nedeljah ter praznikih pa od 10. do 17. ure.

 

ŽUPNIJA ŠMARJE PRI JELŠAH

V župniji Šmarje pri Jelšah bodo preko njihovega Facebook profila za sveti večer (24,12) sv. mašo prenašali ob 19. uri, za božič (25.12) pa ob 9. uri zjutraj. Jaslice so v cerkvi na voljo za ogled vsak dan od 8. do 18. ure, sveto obhajilo pa je možno prejeti vsak dan ob 17.30 uri.

 

 

 

 

Iz župnije Svete gore nad Sotlo bodo mašo prenašali na božični večer ob 18. uri. Prenos bo potekal preko Facebook profila. Cerkev je vsak dan odprta za ogled jaslic. Možno je tudi opravljanje svete spovedi po predhodnjem dogovoru.

V Rogatcu so na glavnem trgu za ogled na voljo jaslice iz lesa, ki jih je izdelal domači umetnik Alojz Grabrovec. Več o tem si lahko preberete tukaj.

Iz drugih župnij Kozanskega in Obsotelja ni informacij o digitalnih prenosih maš.

Maše z video prenosi na Kozjansko.info: Kot ob nedeljah, bomo na božični dan na Kozjansko.info objavili video prenose svetih maš iz župnij Ponikva (8:30), Šmarje pri Jelšah (9:00) in Rogaška Slatina (9:30)

Maše v TV prenosih: Prenos polnočnice iz ljubljanske stolnice na TV Slovenija 1 in Radiu Ognjišče . Bogoslužje bo vodil nadškof in metropolit msgr. Stanislav Zore. Na božični dan ob 8:00 prenos božične maše iz ljubljanske stolnice na TV SLO 2.

Na božični dan ob 10h prenos maše iz frančiškanske cerkve v Ljubljani na Radiu Ognjišče

Maša iz celjske stolnice na božični dan ob 10h na TV Celje,

Na božični dan ob 11h sv. maša iz murskosoboške stolnice na Exodus TV. Mašuje škof Peter Štumpf. Ob 14:30 ponovitev polnočnice iz Vatikana

Na božični dan ob 12h TV SLO1 papežev nagovor Urbi et orbi z blagoslovom mestu in svetu

D.K.