Občina Šmarje je postavila pametne klopi ter turistomate (foto)

24. 6. 2020 20:08

Občina Šmarje pri Jelšah je v sklopu projekta »In cultura veritas«, ki se izvaja v sodelovanju z Hrvaško, pridobila ter postavila štiri pametne klopi ter štiri turistomate.

S tem milijon evrov vrednim projektom je bila urejena in obnovljena Skazova hiša v Šmarju ter nabavljena nova oprema za prostore vinogradniškega društva Trta.

Pametne klopi ter turistomati so postavljeni na štirih lokacijah. Vsaka je dobila po eno klop ter en turistomat. Naprave so postavljene v Šmarju pri Jelšah zraven muzeja baroka, na Tinskem pri cerkvah, v Lembergu pri rotovžu ter na Sladki Gori pri gasilsko-kulturnem centru.

Pametna klop je seveda namenjena sedenju, ima pa tudi druge funkcije kot je žično ter brezžično polnjenje mobilnih naprav. Klop omogoča tudi uporabo funkcije wi-fi. Vse to pa je omogočeno z energijo pridobljeno iz sončnih celic, ki so umeščene na površino klopce.

Na turistomatu je mogoč vpogled v mnogo informacij o občini Šmarje pri Jelšah. Dostopne so tudi informacije o turistični ponudbi ter o kulturnih in naravnih vrednotah v naši bližini.

Naprava bo za turiste v veliko pomoč saj ima vse potrebne informacije na voljo za dostop na enem mestu z brezplačno internetno povezavo.

Domen Kamplet

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
159 queries in 1,491 seconds.