Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 10. 2. 2020 (nedostojno vedenje v družinskem krogu, pridržan do iztreznitve,…)


POROČILO ZA JAVNOST OD 03.02.2020 DO 09.02.2020

NEDOSTOJNO VEDENJE V DRUŽINSKEM KROGU

Policijska postaja Šmarje pri Jelšah je bila v popoldanskih urah 06.02.2020 obveščena, da je na območju Šmarja pri Jelšah prišlo do besednega nesoglasja ter fizičnega znašanja v družinskem krogu. Z zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je ena oseba kršila določbe Zakona o javnem redu in miru. Kršitelj je prejel plačilni nalog za plačilo globe.

ZASEG VOZILA

07.02.2020 v dnevnem času so policisti Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v cestnem prometu ustavili voznika tovornega vozila. V postopku je bilo ugotovljeno, da voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja in nima pravice do vožnje takega vozila, Vozilu mu je bil na kraju zaseženo. O usodi vozila bo odločalo sodišče kamor smo zoper kršitelja podali pisno prijavo.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA IN ODREJENO PRIDRŽANJE OSEBE DO IZSTREZNITVE

08.02.2020 je tukajšnja policijska patrulja v cestnem prometu po večkratnem pravilnem ustavljanju, uspela ustaviti in kontrolirati voznika osebnega avtomobila, katerega preizkus alkoholiziranosti je pokazal krepko preko dovoljene stopnje alkohola. Iz razloga begosumnosti so bila na kraju zoper kršitelja uporabljena prisilna sredstva, sredstva za vezanje in vklepanje lisice, Vozniki je bilo odrejeno pridržanje v prostorih Policijske postaje Šmarje pri Jelšah. O usodi vozniškega dovoljenja in za storjene prekrške bo odločalo sodišče v Celju.

VLOM V POSLOVNI PROSTOR

08.02.2020 so bili policisti obveščeni o sprožitvi alarma v poslovne prostore na območju Podčetrtka. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da so NN storilci s silo na vzvod vlomili skozi okno. Policisti za storilci še poizvedujejo, zoper le-te pa bo na tožilstvo podana kazenska ovadba.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

09.02.2020 so bili policisti obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Šmarja pri Jelšah. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec s silo telesa vlomil skozi kuhinjsko okno. V notranjosti je preiskal prostore ter odtujil zlatnino. O storilcu še zbirajo obvestila.