Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 2. 10. 2019 (ponarejen dvestotak, ugriznil jo je pes, onesnažena cesta,…)


PONAREJEN BANKOVEC ZA 200 EUR

Policisti PP Šmarje pri Jelšah so bili 23.09.2019 obveščeni o pojavu ponarejenega bankovca za 200 € na A – banki v Podčetrtku. Bankovec je bil zasežen in poslan na ekspertizo. Policisti o kaznivem dejanju zbirajo obvestila.

TRČILA V PARKIRANO VOZILO

PP Šmarje pri Jelšah je bila 24.09.2019 obveščena, da je na parkirnem prostoru pri trgovini v Šmarju voznica osebnega avtomobila trčila v parkiran osebni avtomobil in odpeljala s kraja. Na podlagi registrske številke je bila voznica izsledena, ugotovljen je bil tudi oškodovanec oz. lastnik parkiranega avtomobila. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

ZASEG VOZILA

24.09.2019 so policisti PP Šmarje pri Jelšah v kraju Prelasko opravljali kontrolo prometa v cestnem prometu. Ustavljen in kontroliran je bil voznik osebnega avtomobila za katerega se je ugotovilo, da vozi v cestnem prometu osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na kraju je bil osebni avtomobil zasežen. Zoper kršitelja pa bo napisan obdolžilni predlog na OS Celje,.

URIZNIL JO JE PES

Občanka nas je obvestila, da jo je na njenem dvorišču napadel in ugriznil sosedov pes. Zaradi tega je obiskala dežurnega zdravnika. Ugotovljeno je bilo da je sosed za svojega psa premalo poskrbel da se ne bi snel iz povodca. Pes je tako ko se je snel odšel k sosedom, kjer imajo psico pri tem pa je napadel lastnico in jo ugriznil. Pes ki je občanko ugriznil ni evidentiran kot nevarna žival. Zoper lastnika bo izveden postopek pri prekrškovnem organu PP Šmarje pri Jelšah. O ugrizu in napadu je bila obveščena tudi Uprava za varno hrano veterinarstvo in varstvo rastlin Celje.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

27.9.2019 so bili obveščeni, da je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo v Mestinju. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec prišel do stanovanjski hiše ter vanjo vlomili.. Za storilcem tega dejanja bodo poizvedovali, nakar bo podana kazenska ovadba na ODT Celje.

ONESNAŽENA CESTA

Občan je 28.9.2019 obvestil PP Šmarje pri Jelšah, da je občan v kraju Lekmarje na njivi siliral koruzo pri tem pa je z kmetijskim traktorjem in prikolico silažo vozil iz njive pri tem pa na cesto nanosil zemljo. Ceste takoj ni očistil. V času ko sta na kraju bila policista se je tja pripeljal tudi občan ki je cesto umazal in cesto tudi očistil. Zaradi tega ker je cesto umazal in je ni takoj očistil je bil opozorjen.

PREHITRA VOŽNJA

29.9.2019 sta policista PP Šmarje pri Jelšah opravljala kontrolo hitrosti v kraju Pristava pri Mestinju. Pri kontroli je bil izmerjen voznik osebnega avtomobila, kateri je v naselju vozil z hitrostjo 87 km/h. V postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila voznik začetnik. Ker je vozil z takšno hitrostjo in ker je voznik začetnik mu je bilo na kraju odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega pa bo napisana prijava sodišču za prekrške. Sodnik se bo odločil ali bo moral kršitelj vozniško dovoljenje ponovno opravljati.