Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Jagros izbran med najboljših 100 podjetij lanskega leta. Zelo blizu tudi Ahac


Na lestvici 101 najboljših podjetij v Sloveniji, ki jo pripravlja časnik Finance, je prvo mesto zasedlo celjsko podjetje Zlatarna Celje, ki je v lasti družine Albreht. Na lestvici najboljših se je znašlo še nekaj podjetij s Celjskega, med drugim Cinkarna Celje, Frutarom Etol, Pivovarna Laško, Štore Steel, VOC Celje, Elektro Celje, Jagros,…

Lestvico najboljših je za las zgrešilo podjetje Ahac, a ga je revija Manager kljub temu posebej izpostavila.

Podjetje Jagros najdemo tudi na lestvici največjih podjetij lanskega leta. Obe lestvici si lahko pogledate spodaj.

Revija Manager je objavila lestvico 101 najboljših in največjih slovenskih podjetij lanskega leta. Analizirali so lansko poslovanje velikih družb in jih razvrstili po velikosti in uspešnosti. V letu poslovnih rekordov se je na prvo mesto lestvice najboljših uspelo uvrstiti celjskemu podjetju Zlatarni Celje, lastnika Bojana Albrehta.

Na lestvici najboljših pa najdemo tudi predstavnika našega območja. To je podjetje Jagros, ki v zadnjih letih velja za najmočnejšega gospodarskega igralca Kozjanskega in Obsotelja. Podjetje ustvarja krepko preko 120 mio evrov prihodkov in okoli 7 mio čistega dobička letno. Zaposljuje skoraj 600 ljudi. Podjetje Jagros svojo mrežo poslovalnic širi iz leta v leto, tako da danes premore že 41 poslovalnic. Franc Jager, ki je pred kratkim vodenje poslov predal svojim sinovom, je bil zadnja leta tudi redno uvrščen na lestvico 100 najbogatejših Slovencev.

Revija Manager posebno pozornost namenila podjetju Ahac d.o.o.

Med podjetji, ki so bila lani najboljša, je tudi šentjurski Ahac Romana Moškotevca. Uvrstitev na lestvico TOP 101 je Moškotevcu letos sicer ušla, a le za las, je pa resen kandidat, da se s takšnim tempom rasti na seznam uvrsti prihodnje leto.

V podjetju Ahac d.o.o. se že približno četrt stoletja ukvarjajo z uvozom priznanih blagovnih znamk pijač in živil, pred slabim desetletjem so se razširili še v proizvodnjo vložnin pod blagovno znamko Droga in pred štirimi leti v proizvodnjo tehničnih aparatov blagovne znamke Iskra. Podjetje je lani ustvarilo 47,6 milijona evrov prihodkov, kar je 13 odstotkov več kot leta 2017. Dobiček pa je zrasel za 24 odstotkov, na okrog 1,2 milijona evrov.

Roman Moškotevc je svoje trgovsko podjetje začel graditi po letu 1991, ko se je v Sloveniji začel razmah podjetništva. Takrat so druga za drugo odpirale vrata majhne trgovine in gostilne, ki pa so imele težave z ažur­no dostavo blaga, saj veliki grosisti zanje in za njihove želje mnogokrat niso imeli dovolj posluha. V tem je svojo priložnost zaslutil Moškotevc in se začel ukvarjati z grosistično dejavnostjo; sprva je trgovine in gostilne oskrboval predvsem z brezalkoholnimi in alkoholnimi pijačami.

Ko je grosistični posel zrasel, se je lotil še zastopstva tujih blagovnih znamk pijač in živil ter začel trkati na vrata velikih trgovcev. Ena prvih znamk, ki jo je pripeljal na naše trgovske police, je bilo pivo Veltins istoimenske nemške pivovarne, še večji poslovni met mu je uspel s češkim pivom znamke Staropramen, s katerim družba Ahac danes ustvari kar tretjino prihodkov. Ponudbo je pozneje razširil še s čipsi, krekerji, sadnimi sirupi, kompoti in drugim blagom tujih proizvajalcev ter začel izdelovati energijski napitek bulldog. Eden prvih trgovcev, ki mu je odprl vrata, je bil avstrijski Spar, danes sodeluje tudi z MercatorjemTušem, Leclercom, Hoferjem in drugimi velikimi trgovskimi verigami, tudi z naftnima trgovcema Petrolom in OMV, so zapisali v reviji Manager.

najboljska-2018

najvecja-podjetja2018

cedahuci-koala-voice-sentjur-klik