Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nove naložbe podjetja Ahac ob 40. obletnici vložnin Droga (foto)


Podjetje Ahac je včeraj v Središču ob Dravi odprlo novo regalno skladišče in posodobljeno proizvodnjo vložnin Droga. Naložbo, vredno več kot 800.000 eur so financirali iz lastnih in evropskih sredstev.

V poslovni enoti Gosad že 40 let proizvajajo vloženo zelenjavo, priloge in začimbe, tradicija živilsko-predelovalne industrije v tem kraju pa sega v leto 1964. Ob obletnici so v podjetju Ahac, ki je lastnik proizvodnje, pripravili tudi veliko humanitarno akcijo.

Vabljeni k ogledu galerije slik z otvoritve, ki jo najdete pod novico.

Novo regalno skladišče bo lahko sprejelo 2.595 palet. Posodobili so tudi proizvodno linijo.

otvoritev_skladisca_pesredisce_ahac_18_aerinart-0483Podjetje Ahac je eno največjih distribucijskih podjetij za pijačo in hrano v Sloveniji. Pred sedmimi leti so v svoj portfelj dodali še proizvodnjo hrane, saj so od Atlantic Grupe d.d., lastnice Droge Kolinske, odkupili del blagovne znamke Droga. Pred dvema letoma je podjetje Ahac odkupilo še proizvodne prostore Gosad v Središču ob Dravi in s tem so izkazali strateško namero, da želijo ostati proizvajalec vložnin Droga. »Strategija našega podjetja je razvoj in ohranjanje perspektivnih slovenskih blagovnih znamk, zato smo se odločili za prehod v proizvodno dejavnost, ki se od takrat vsako leto krepi,« je povedal direktor podjetja Ahac Roman Moškotevc.

otvoritev_skladisca_pesredisce_ahac_18_aerinart-0806»Naša tovarna že 40 let proizvaja različne živilske proizvode, ki so postali nepogrešljivi v našem vsakdanu in zato povpraševanje po njih vsako leto narašča. S ponosom lahko povem, da nam vsako leto uspe povečati delež vložnin s slovenskim poreklom. Vložnine Droga, ki so zgolj iz slovenskih sestavin, so paprika, rdeča pesa, kislo zelje, kisla repa in surovine za mešano solato, to je korenček, čebula, zelje in paprika. Trudimo se spodbuditi še več lokalnih pridelovalcev, da bi pridelovali zelenjavo za naše izdelke« pojasnjuje vodja obrata Gosad Marinka Kolarič Lašič, kjer poleg blagovne znamke Droga svoje artikle proizvajajo še za nekatere slovenske trgovske verige in njihove lastne blagovne znamke.

Podjetje Ahac je v sedmih letih, odkar je prevzelo proizvodni obrat in ta segment blagovne znamke Droga, v prepoznavnost produktov, posodobitev proizvodnje in njeno povečanje vložilo nemalo naporov in sredstev. »Ker smo vedno uspešnejši, potrebujemo tudi večje prostore, zato smo zgradili samonosilno regalno skladišče za skladiščenje EURO palet s kapaciteto 2.595 palet,« pojasnjuje Roman Moškotevc in dodaja, da so več kot 800.000 vredno naložbo financirali iz lastnih in evropskih sredstev. »Ob novih skladiščnih kapacitetah smo prenovili še sistem ogrevanja, ki je s prehodom na zemeljski plin zdaj učinkovitejši in prijaznejši do okolja. Imamo novo linijo za pranje zelenjave in izboljšano pasterizacijo, kar nam bo omogočilo še boljšo predelavo zelenjave in ohranjanje pristnih, naravnih okusov,« pojasnjuje Marinka Kolarič Lašič.

otvoritev_skladisca_pesredisce_ahac_18_aerinart-0992Ob 40. obletnici proizvodnje vložnin Droga v proizvodnem obratu Gosad je podjetje Ahac pripravilo humanitarno akcijo, s katero želijo podariti 5.000 eur donacije društvu Enostavno pomagam. V humanitarno akcijo želijo skozi nagradno igro vključiti tudi svoje kupce, zato so se odločili, da za vsak unikaten poslan sms v nagradni igri podjetje Ahac društvu donira 10 centov za socialno šibkejše družine in posameznike. Akcijo bo pospremila jubilejna kampanja, ki so jo skozi koncept ambasadorstva pripravili skupaj s priznano kuharsko mojstrico Ano Žontar Kristanc, poznano pod blagovno znamko Anina kuhinja.

FOTO: Valerija Novak