Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Moj mesar Jože patentiral Kozjansko klobaso: ohranjena tradicija naših prednikov

moj-mesar-joze-1V mesnicah Moj mesar Jože in trgovinah Kea, Jager ter Anton-Meso Kamnik lahko zdaj dobite Kozjansko klobaso, patentirano po receptu, kakršnega so desetletja skrbno izpopolnjevali naši predniki.

Priljubljeni šmarski mesar Jože Škorjanec je zbral stare domače recepte svojih staršev, jih zaščitil s patentom ter tako kupcu zagotovil jamstvo, da da dobi res tisto, kar išče.

Štirinajst let je že, odkar je Jože Škorjanec v Šmarju pri Jelšah odprl svojo prvo mesnico. Šmarju prodajajo meso slovenskega porekla in izdelujejo mesne izdelke, kakršne lahko z malo opreme izdela praktično vsak na svojem domu. Da pa so brez večjih marketinških vložkov sploh prepoznavni, je nujna visoka kakovost, ki prinaša zaupanje strank. Slednjega namreč v vseh zmedi informacij o raznovrstnih ponudbi ni niti približno lahko pridobiti.

Zato se je Jože odločil, da stare domače recepte svojih prednikov zaščiti s patentom in tako potrošniku dodatno jamči, da res dobi tisto kar išče. Kot pravi priljubljeni mesar, ima Kozjanska klobasa v sebi res vtkano štajersko-kozjansko dušo, saj je znanje črpal od svojih prednikov, predvsem iz zapiskov njegove mame in očeta, ki sta hranila stari zvezek z doma napisanimi recepti za vse mogoče zadeve, tudi za to klobaso.

moj-mesar-joze-mix2

Kozjanska klobasa se proizvaja izključno iz mesa slovenskega porekla. V klobaso se doda tudi belo polsuho vino, ki da izdelku posebno noto. Še vedno se prekajuje na star način -po principu stare črne kuhinje z odprtim ognjem neposredno pod obešenimi klobasami.

Klobasa se kuha na zmernem ognju trideset minut. Jože nato priporoča, da jo v vodi pustite vsaj še 10 do 15 minut, da iz nje ne izhlapi vsa aroma.

Kozjanska klobasa je izdelek, zaščiten s patentom pri Uradu Republike Slovenije za intelektualno lastnino s številko: 25190.  / URSIL. Patent je last podjetja Moj mesar Jože, Jože Škorjanec s.p., ki ima trenutno edino pravico do izdelave tega izdelka.

moj-mesar-joze-mix1

Zakaj patent?

Jožeta smo povprašali, zakaj se je odločil patentirati znanje svojih staršev, združeno v receptu iz stare knjige. Kot pravi, je bila njegova želja, da potrošniku ponudi izdelek, ki bi starejšim generacijam s svojim okusom pričarali spomine na mladost, obenem pa mladim vtkal tradicijo za nadaljne generacije.

Kako mu to uspeva, preverite sami tako, da obiščete njegovo mesnico ali trgovine Kea, Jager in Anton-meso Kamnik in si privoščite Kozjansko klobaso. Njeno zgodbo, ter zgodbo priljubljenega sladkogorskega mesarja pa si oglejte v spodnjem video posnetku: