Sanacija plazu in ureditev ceste na Klakah v občini Kozje (foto, video)

5. 10. 2018 8:03

plaz17V Občini Kozje so so končali še eno veliko investicijo.

Na območju Klak nekoč niso imeli ceste, kot jo imajo danes, ampak sta bila kolovoz in blato. Domačini so na cesto postavili hlode, s čimer so omogočili lažje prevažanje z živino, vendar so sčasoma ugotovili, da tako ne gre in so na pobudo pokojnega Miloša Turka in Miha Lesnika iz kamenja začeli pripravljati cesto in tako so leta 1969 dobili makadamsko cesto, ki je bila zanje velika prednost, saj je cesta postala prevozna.

Kljub temu sta se takratni predsednik Mirko Zidar in pokojni Miloš Čepin s predlogi, naslovljenimi na Krajevno skupnost, zavzemala za pridobitev asfaltne prevleke. Po več prošnjah jima je to uspelo in tako so se krajani Klak leta 1986 prvič peljali po asfaltni cesti.

Žal pa si je narava ravno tu preko izbrala svojo pot in tako lepo cesto premaknila do skorajšnje neprevoznosti. Z rednimi in pogostimi obiski krajanov pri županji Milenci Krajnc je bila cesta večkrat pokrpana, vendar pa so vsi vedeli, da je krpanje kratkoročno, saj je bilo treba sanirati vzrok in ne posledic. Tako se je občina Kozje prijavila na razpis Ministrstva za okolje in prostor, kjer je bila uspešna in tako se je na Klakah saniral plaz in uredilo cestišče.

Vrednost del je znašala 105 tisočakov, Ministrstvo za okolje in prostor je zagotovilo 85 tisoč evrov, razlika je šla iz proračuna občine Kozje, dela pa je izvajalo podjetje Karl Kunej s. p..

Kaj je ob otvoritvi povedala županja prisluhnite v videu.

Še galerija:

 

 

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
206 queries in 2,173 seconds.