Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V šentjurskem Zgornjem trgu zaradi selitve glasbene šole kmalu nov prometni režim


sentjur zgornji trg prenova ipavceve 30
Na sliki objekt na Ipavčevi 30, ki je bil pred časom prenovljen, kmalu pa bo gostil glasbeni pouk.

Občina Šentjur je v poletnih mesecih izvedla ureditev prostorov ter montažo opreme prostorov Glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur v obnovljenem objektu v Ulici skladateljev Ipavcev 30 v Zgornjem trgu v Šentjurju.

S 7. novembrom, po jesenskih počitnicah, se bo na tej lokaciji, kamor se seli tudi sedež glasbene šole, pričel glasbeni pouk. S to selitvijo pričakujemo tudi bistveno povečanje prometa v Zgornjem trgu, poleg večjega pretoka motornih vozil tudi precej večje število pešcev, osnovnošolskih otrok. Da bi za vse udeležence v prometu zagotovili čim večjo varnost in tekoč prometni režim brez zastojev, Občina Šentjur poziva tako stanovalce Zgornjega trga kot voznike skozi to območje, da dosledno upoštevajo novo prometno signalizacijo in parkirajo na označenih mestih. Upoštevanje omenjenih pravil bo redno nadzirala tudi redarska služba.

PROMETNI REŽIM V ZGORNJEM TRGU IN NOVA SIGNALIZACIJA

V skladu s pričakovano povečano obremenitvijo pretoka prometa se je sestala pristojna strokovna komisija Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Šentjur, saj je potrebno zagotoviti čim večjo prometno varnost za vse občanke in občane, še posebej za najmlajše udeležence v prometu. Na podlagi terenskega ogleda in ugotovitev komisije, bo Občina Šentjur izvedla nekatere dodatne varnostne ukrepe in regulacije prometa v Zgornjem trgu.

S selitvijo glasbene šole se bo v Zgornjem trgu spremenila in dopolnila vertikalna in horizontalna prometna signalizacija. Kot je že znano, je omejitev hitrosti skozi Zgornji trg 30 km/h. Čez sam trg se bo označila cesta z robno in sredinsko črto, zarisanih bo nekaj parkirnih mest. Na odseku od Gostišča Jug do kostanjevega drevoreda bo prepovedano parkiranje po obeh straneh, iz smeri Botričnice pa tudi ustavljanje. Ustrezno bodo označena parkirišča. Cesta mimo Gostišča Jug do uvoza na parkirišče pod cerkvijo bo postala enosmerna.

Ker se bo z mesecem novembrom v Zgornjem trgu povečala število avtomobilov,  pozivamo vse obiskovalce Zgornjega trga, da svoja vozila parkirajo na označenih parkiriščih pod cerkvijo, pod Razvojno agencijo Kozjansko, ter pri OŠ Franja Malgaja Šentjur in za Ipavčevim kulturnim centrom Šentjur. Prosimo, da se na odseku med Gostiščem Jug in kostanjevim drevoredom ne parkira na cesti. Starši, ki bodo pripeljali svoje otroke v glasbeno šolo iz smeri Šentjurja, lahko pred glasbeno šolo ustavijo na cesti in otroka odložijo na desni strani avtomobila ter odpeljejo v smeri proti Pod Rebrami ali Botričnice in mimo pokopališča nazaj v Šentjur. Starši, ki bodo pripeljali otroka iz smeri Pod Rebrami, ga odložijo pred vključitvijo na glavno cesto na desni stran avtomobila na pločnik. Starši, ki otroka v šolo pospremijo peš, parkirajo svoje vozilo na označenih parkiriščih.

POOSTREN NADZOR PROMETA V ZGORNJEM TRGU

Zaradi uvedbe nove prometne signalizacije, spremenjenega prometnega režima in gostejšega prometa bo zavoljo zagotovitve večje preglednosti ter varnosti v prometu poostren tudi nadzor na tem območju. Z novembrom 2016 bo redarska služba vse kršitelje prometnih predpisov oglobila in ne več zgolj opozarjala kot doslej, redno bo redarstvo izvajalo tudi nadzor hitrosti z radarjem.

Vse udeležence v prometu, stanovalce Zgornjega trga ter obiskovalce prosijo za razumevanje in polno sodelovanje.

sola-voznje-polsi-klik