Na Grobelnem izpeljali druge vaške igre

5. 7. 2016 7:46

vaske igre grobelno 2016Vroča drugojulijska sobota je bil termin drugih vaških iger na Grobelnem, ki se jih je v tokratni izdaji udeležilo pol ducata ekip. Za razliko od lanskih devetih so tokrat dovolj volje in pogube zbrali krajani Grobelnega, Stopč, Vodul, Tratne in Žgajnc, s šmarske strani pa se je kot prva pridružila zasedba Bodreža.

Za vzdušje je skrbel povezovalec Vlado Cverle, na inštrumente pa so zaigrali člani skupine Pik. Najprej so se tekmovalci pomerili v metanju jabolka s plahto, sledilo je skakanje v žaklju, ki je znano že od lanskega leta, na novo pa so se ekipe pomerile v spravilu koruze (očitno zgodnje sorte). Nadaljevali so s prenašenjem vode na smučeh, po vseh naporih pa so morali spiti še poltretji liter špricerja, seveda s slamico. Končni vrstni red je določilo naporno vlečenje vrvi. Na koncu so se zmage veselili udeleženci z Grobelnega.

Vzporedno s skupinskimi igrami je organizator, Športno mladinsko društvo Grobelno, izpeljal posamično tekmovanje za Brihto Grobelnega. Božidar Križnik je najbolj natančno uganil maso pršuta, ki je bil tudi nagrada, 6.900-gramsko trofejo pa je ocenil le za pet gramov več.

Na mini tržnici so se predstavili Kmetija Ploštajner, Šolski center Šentjur in Jadranka Kincel s copati. Pred začetkom iger sta šentjurski in šmarski župan pomagala pri odprtju otroškega igrišča, ki je s prizadevanji prostovoljcev in donatorjev v zadnjih mesecih zraslo v športnem parku pri domu krajanov.

*foto: Jure Kolar

 

polovicka_celje_klik

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
158 queries in 0,517 seconds.