Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Lesnika 5. na balkanskem prvenstvu


zan luka in timotej balkansko maj 2016Zadnji majski konec tedna se je 53-članska ekipa Karate zveze Slovenije udeležila 21. otroškega balkanskega prvenstva v Beogradu v Srbiji. Na turnirju je sodelovalo 11 reprezentanc in 831 tekmovalcev. Slovensko ekipo sta zastopala tudi trenutno najboljša borca Karate kluba Kozjansko in Obsotelje med letniki 2004 v kategoriji +50 kg – Timotej Jordan in Žan Luka Lesnika.

Žan Luka Lesnika je začel v 1. kolu z borbo proti izjemno neugodnemu turškemu reprezentantu, ki ga je premagal po sodniški odločitvi. V drugem krogu se je srečal z Črnogorcem, ki ga je prav tako premagal po sodniški odločitvi. V 3. kolu je naletel na tekmovalca iz BIH in izgubil 1:0. V repesažu se je srečal s hrvaškim borcem, ga premagal in na koncu šel v boj za medaljo za 3.mesto. Tam se je pomeril z Makedoncem in na žalost z tesnim rezultatom izgubil. Na koncu je tako vseeno osvojil več kot odlično 5. mesto na Balkanu.

Na drugi strani žrebne liste se je boril Timotej Jordan. Tudi on je prav tako imel v prvem kolu za nasprotnika Turka. Boj je izgubil in čakal na morebitni repesaž. Ker pa je Turek v polfinalu izgubil, je Timoteju preprečil repesažno borbo. Vsekakor je pridobil dragocene izkušnje, ki mu bodo prišle prav v naslednjih letih. Oba bosta imela možnost tekmovanja na tem prvenstvu še dve leti. Seveda ob dobrih rezultatih v nadaljevanju v Sloveniji in tujini.

Da sta bila izbrana v krog otroških slovenskih reprezentantov s strani Karate zveze Slovenije za nastop na balkanskem prvenstvu je bila zanju izjemna življenjska izkušnja in velika čast.

Miha Romih, glavni trener

mavricni2016-polsi-klik