Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Bistrici ob Sotli 9. letni koncert etno skupine Nojek (foto, video)


naslovnaNojekV soboto, 5. 3. 2016, je v Kulturnem domu v Bistrici ob Sotli potekal 9. letni koncert etno skupine Nojek. Ustanovitelj Nojekov, Franci Černelč, je s svojimi člani občinstvu tokrat predstavil tudi njihovo najmlajšo članico, mlado violinistko, Niko Gradišek.

Člani etnoskupine Nojek so Lenka Černelč, Darija Hohnjec, Rosvita Svenšek, Kristina Prah, Franci Černelč, Viktor Faller in nova najmlajša osnovnošolka Nika Gradišek. Člani skupine skozi sedemosminski takt, ki je značilen za njih, ohranjajo večglasno ljudsko petje in izvirne priredbe.

Tokrat so v goste povabili tudi prijatelje iz Vokalne skupine Vitis in Veseli trijé. Pred začetkom koncerta je bila v predverju Kulturnega doma tudi otvoritev razstave, kjer so člani skupine predstavili svojo skupno glasbeno pot.

razstavaNojek

Člane skupine zagotovo povezuje ljubezen do glasbe, letos pa so medse sprejeli tudi novo članico, violinistko Niko Gradišek.

koncertNojek (17)Za Nojeke je značilno večglasno ljudsko petje in značilen neparni ritem. Lahko smo ponosni na njih, saj ta sedemosminski takt pri nas na Kozjanskem in Obsotelju slišimo zelo poredko.

Njihovo vztrajanje ob ljudski pesmi in petju je vzor tudi mnogim mladim in Nojeki ne pozabijo na njih – najboljše povabijo medse. Mladi violinistki želimo veliko uspeha, ravno tako Nojekom. Naj bo njihova glasba še naprej tako prodorna in cenjena.

V galeriji fotografij si lahko pogledate fotografije in spodnji video prispevek začetka koncerta.

 

f/t/v: J. C

slavija-polsi-klik