Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slivniška KS kmalu goriška?


grb ks slivnica pri celjuV sredo, 23. marca, bo v kulturno-gasilskem domu v Gorici pri Slivnici zbor krajanov, edina točka dnevnega reda pa je preimenovanje Krajevne skupnosti Slivnica v Celju v KS Gorica pri Slivnici.

Gre za to, da je nekoč središče kraja bilo na Slivnici, kjer je bila tudi šola. Že nekaj časa je v Gorici pri Slivnici tudi sedež fare, pri prebivalstvu in obiskovalcih pa pogosto prihaja do pomot. Tudi sicer krajanom Gorice večkrat rečejo kar Slivničani, kraja pa sta samostojni naselji, oddaljeni 2,5 kilometra.

Pred časom so na domove ne območju krajevne skupnosti poslali 625 anketnih vprašalnikov. Med 141 vrnjenimi, kar predstavlja le dobro četrtino, jih je bila velika večina, 133, za to, da pride do preimenovanja.

Večjih stroškov morebitno preimenovanje ne bo prineslo, saj prebivalcem ne bo treba spreminjati dokumentov. Morda bi lahko razmislili, da bi označevalne table ob vstopu v naselje navajale celotno ime kraja in ne le Gorica, prav tako pa nekaj zmede prinaša poimenovanje bližnjega Slivniškega jezera, ki je dejansko veliko bližje Gorici pri Slivnici. Ob nastanku leta 1974 se je imenovalo sicer hidroakumulacija Tratna.

Povezava k obrazložitvi potrebi po spremembi

Na območju krajevne skupnosti živi blizu 2.000 krajanov, glavna naselja pa so Gorica pri Slivnici, Slivnica, Javorje, Bukovje, Paridol, Vezovje in Voduce.

polsi-malice-zon-3