Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 16. 3. 2016


images_slike3_ured10_sentjur_policijska_postaja_sentjurNajden denar v bankomatu
Dne 8. 3. 2016 je na Policijsko postajo Šentjur prišla občanka, ki je v popoldanskem času na bankomatu v Šentjurju našla pozabljen denar. Policisti še iščejo lastnika.

Kršitev javnega reda in miru

Policisti so bili 10. 3. 2016 obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Šentjurju. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do spora med partnerjema, ki je prerasel v kršitev javnega reda in miru. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Nasilno vedenje

Policisti so bili 10. 3. 2016 obveščeni, da naj bi se dogajalo nasilje med družinskimi člani, ki sicer ne živijo skupaj. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da prihaja do sporov in nasilnih dejanj med družinskimi člani, zato so osumljenki izrekli prepoved približevanja, o zadevi pa bo s kazensko ovadbo obveščeno tudi tožilstvo.

Ponarejen denar

Dne 10. 3. 2016 so bili policisti obveščeni o unovčitvi ponarejenega bankovca za 100 EUR, ki je bil najden v dnevnem izkupičku ene izmed trgovin. Bankovec je bil poslan v preiskavo, policisti pa obvestila o storilcu kaznivega dejanja še iščejo.

Asistenca zdravniku

Policisti so bili 11. 3. 2016 napoteni na intervencijo v Gorico pri Slivnici. Na kraju je bilo ugotovljeno, da ne gre za kršitev javnega reda in miru, temveč za občana z zdravstvenimi problemi, ki je potreboval pomoč, pri čemer so policisti nudili asistenco zdravniku.

Nedovoljeno pobiranje prispevkov

Že večkrat smo opozarjali na pojav tujcev, ki pobirajo prostovoljne prispevke z listi na katerih je napisano, da zbirajo prispevke za invalide oz. za gluhoneme. 12. 3. 2016 smo takšen primer ponovno imeli v Šentjurju, pri čemer je bil zaloten državljan Romunije. Policisti so mu izrekli globo zaradi kršitve po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

Vlom v hišo

Policisti so bili 14. 3. 2016 obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Botričnice. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v daljšem časovnem obdobju vlomil v stanovanjsko hišo in iz nje odtujil nakit. Policisti zbirajo obvestila o storilcu.

 

Po pooblastilu komandirja PP

Simon Veber

Pomočnik komandirja PP

Višji policist II

polsi-malice-zon-3