S pravljičnim vlakom v Pravljično Celje (foto in video)

21. 12. 2015 11:59

pravljicni_vlak_2015_1Potovanje z vlakom zna ponuditi posebna doživetja, pri čemer se lahko oddih začne brezskrbno že na začetku poti. Slednjega se zavedajo tako na Slovenskih železnicah kot tudi v Pravljičnem Celju. Tudi letos so organizatorji združili moči in obiskovalcem omogočili nekoliko drugačno doživetje prazničnega Celja, ki se prične že na vlaku.

Že več let zapored Slovenske železnice omogočajo posebno doživetje Pravljičnega Celja, ki se začne na vlaku. Potnike, posebej tiste najmlajše, spremljajo pravljične vile, v dneh okoli božiča pa Božiček. Po posebnem, prazničnem voznem redu, se skoraj vsakodnevno izmenjujejo pravljični vlaki, ki vozijo  iz Velenja, Maribora, Ljubljane in Podčetrtka.

Na sobotnem pravljičnem vlaku, ki je vozil iz Podčetrtka, so minulo soboto najmlajše animirale in s pravljicami razvajale pravljične vile s škratom.

pravljicni_vlak_2015_2

 

Utrinke si lahko ogledate v galeriji fotografij (klik!).

Božiček na muzejskem vlaku
Prav posebno doživetje pa letos ponuja muzejski vlak, ki nas z Božičkom spremlja po železni cesti, kot se je to dogajalo nekdaj, pred skoraj sto leti. Na pot z Božičkom in muzejskim vlakom se lahko na našem območju odpravimo:

  • 21. decembra po progi Ljubljana–Litija, Litija–Zagorje–Trbovlje–Hrastnik–Zidani Most, po progi Zidani Most–Laško–Celje, po progi Celje–Pragersko–Maribor in Maribor–Pragersko–Poljčane–Celje,
  • 22. decembra po progi Celje–Štore–Šentjur–Grobelno–Šmarje pri Jelšah–Stranje–Imeno in po progi Imeno–Podčetrtek–Atomske Toplice–Podčetrtek–Sodna vas–Pristava–Stranje–Celje ter
  • 23. decembra po progi Celje–Šentjur–Grobelno–Poljčane, po progi Poljčane–Pragersko–Kidričevo–Ptuj, ter po progi Ptuj–Moškanjci–Ormož–Ivanjkovci–Ljutomer.

Ostale povezave in vozni redi (klik!)

S pravljičnimi vilami v Pravljično deželo
Po prihodu v Celje pa so pravljične vile potnike pospremile v Pravljično deželo na pravljično rajanje z ostalimi vilinskimi junaki. V središču knežjega mesta bodo pravljične vile še naprej v decembrskih dneh Pravljične dežele gostile številne glasbene goste in pravljične junake. Najmlajši bodo doživeli pravljične skrivnost, pravljično rajanje, vilinski ples in še marsikaj zares pravljičnega in presenetljivega.

pravljicni_vlak_2015_4

Vabljeni k ogledu insertov sobotnega rajanja v Pravljični deželi v Celju. V galeriji fotografij (klik!) pa si oglejte še foto utrinke.

eH

godba-smarje-2015-polsi

Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
149 queries in 0,884 seconds.