Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na Šentjurskem začeli z zbiranjem pomoči za rojake


zbiranje ziveza kosarkarji 2015

Občinska zveza prijateljev mladine Šentjur je začela s humanitarno akcijo, kjer bodo za socialno ogrožene družine zbirali obstojna živila in pripomočke za osebno nego.

Po njihovih navedbah je stiska družin vsak mesec večja, družine so na robu obupa, mnogokrat ne vidijo poti naprej. Najbolj so na udaru družine, kjer sta zaposlena oba starša na minimalnih dohodkih. V zadnjem času so pri OZPM poskrbeli, da imajo v programu BOTRSTVO 112 otrok, ki jim plačujejo vrtec, šole v naravi, kosila, obšolske dejavnosti, prevoze srednješolcev, obleko, obutev, položnice, …  S pomočjo donatorjev so poleti zbrali 10.000 EUR in tako omogočili brezplačno letovanje 74 otrokom. Vsi donatorji so bili izven šentjurske občine, saj tu ni bilo odziva!

Na mizi imajo 18 prošenj šolskih svetovalnih delavk za plačilo kosila. Najprej starši odpovedo v šoli kosilo, kjer jim je to prevelik strošek. Pri tem se lahko tudi vprašamo, kakšna je kvaliteta domačega kosila. Po pripovedovanju nekaterih mamic so to testenine, riž, kar pridelajo na vrtu, ves teden brez mesa … Najprej je treba poskrbeti za plačilo stroškov, za hrano ostane zelo malo. Predsednico OZPM, Albino Karmuzel, je najbolj prizadelo pismo deklice, ki je napisala naj Dedek Mraz prinese dosti snega in naj poskrbi, da otroci ne bodo lačni. Deklici so zaradi izgube službe mamice plačali kosilo v šoli in je bila najbrž zelo prizadeta, ker ni mogla imeti obroka s svojim sovrstniki …

Na podlagi vsega tega in nekaterih pobud ljudi, ki jim je mar, začenjajo VSEŠENTJURSKO AKCIJO zbiranja obstojnih živil in pripomočkov za osebno nego za naše socialno ogrožene družine. Trajala bo do konca marca leta 2016, k njej pa vabijo vse organizacije na območju šentjurske občine. Naslovili so jo SKUPAJ SMO ODLIČNA EKIPA – TUDI KADAR POMAGAMO! Vse organizacije in poslovne subjekte vabijo, da  stopijo v stik z njimi, da se dogovorijo, kako bodo prispevali, da bo  akcija uspešna.

humanitarna akcija skupaj smo - znak

Da bo pomoč prišla na prave naslove so povezani s šentjursko enoto centra za socialno delo in šentjurskim območnim združenjem rdečega križa.

Kontakt: 041 808 793 (Albina Karmuzel); [email protected]

*na sliki pomoč, ki so jo na prednovoletnem srečanju zbrali košarkarji Tajfuna

polovicka_celje_klik