Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tajfun ni bil kos Cedeviti; Jelša zmagala za zeleno mizo


tajfun brisalca 2015

Šentjurski ABA-ligaš se je z zagrebškim evroligašem v Golovcu pomeril v nedeljo, pred tekmo pa so se prisotni poklonili spominu na velikana jugoslovanske in slovenske košarke Ranka Žeravico in Borisa Kristančiča.

Tajfunovci tokrat niso mogli računati na pomoč lažje poškodovanega Tomaža Bolčine. Tekmo so začeli uspešno in v 1./4 največ vodili za 5 točk. Cedevita je prvič povedla v 14. minuti (22:23). Sledil je šentjurski zastoj in delni izid 1:11. V zadnjih dveh minutah prvega dela so tri domače trojke stalile gostujoče vodstvo na 34:36. V prvem delu sta bila najuspešnejša pri Tajfunu Clark (13) in Zimić (9), pri gostih pa Bilan (11) in Pullen (9).

Domači so se v 3./4 znova precej mučili, gostje pa so svoje vodstvo do konca tega obdobja stalno višali in ga povišali na 13 točk (47:60). Pri Tajfunu je bil pri metu le Parker, ki je do konca 30. minute dosegel vseh svojih 15 točk.

Sredi zadnje periode so gostje povedli za 19 točk, tajfunovci pa so se še zadnjič poskusili vrniti v tekmo. V zadnjem dvominutju je bila razlika le še 8, potem pa je Cedevita odigrala prisebno in zmaga gostov ni bila ogrožena.

Na koncu Clark zbral 19 točk, od tega 5 trojk in 6 podaj. Pri Cedeviti sta po 16 točk vknjižila Pullen in Bilan.

Izjavi po tekmi

Dejan Mihevc, trener Tajfuna: “Čestitam Cedeviti za zmago. Moramo se zavedati nivoja na katerem igrajo gostje, ki so v Celje prišli z jasno namero, da po dveh zaporednih porazih v ligi ABA tokrat vknjižijo zmago. Svojim fantom nimam česa zameriti. Vesel sem, da smo v določenih elementih pokazali napredek. Žal je v igri še vedno preveč padcev. Verjamem, da če bomo delali še bolje, da bo tega manj in da bo prišlo obdobje pozitivnih rezultatov.”

Ceola Clark III, igralec Tajfuna: “Z vsakim dnem skušamo biti vse boljši in boljši, saj smo imeli v preteklosti številne težave, ki jih lahko odpravljamo šele sedaj. Menim, da se naša igra obrača v pravo smer. Cedevita je odlična ekipa, ki je tudi proti nam prikazala pravi pristop.”

V sredo, 4. 11., bo ob 19.00 v Golovcu tekma pokala FIBA Europe z irsko ekipo Hibernia.

§ § §

V prvi in drugi ligi tekem zaradi praznikov ni bilo, bi pa morali na igrišče stopiti Šmarčani, ki na koncu tekme na Prevaljah niso odigrali.

Pri KZS so v zvezi s tem sporočili:

Predstavnik KK Koroška je v večernih urah dan pred tekmo obvestil komisarja lige, da želijo prestavit termin tekme zaradi poškodb treh igralcev in delovnih obveznosti dveh igralcev. Komisar lige je v odgovoru zapisal, da v  kolikor pride do dogovora med kluboma o prestavitvi termina tekme, kar se morata kluba dogovoriti do 30.10.2015 do 12 ure, bo tekma preložena.

Na dan tekme je predstavnik KK Koroška v telefonskem razgovoru pojasnil, da se KK Jelša Šmarje ni strinjal s prestavitvijo tekme. Komisar lige je po opravljenem razgovoru obvestil uradne osebe tekme in obe ekipi, da se tekma ne bo odigrala.

Sklep: Tekma Koroška : Jelša Šmarje se zaradi tega, ker ekipa KK Koroška ni uspela zagotoviti zadostnega števila igralcev, posledica česar je bila odpoved tekme, registrira po uradni dolžnosti z rezultatom 0: 20 v korist KK Jelša Šmarje, ekipi KK Koroška se ne podeli točka za sodelovanje.

polsi-tajfun-aba-klik