Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pestro počitniško poletje za mlade v Šentjurju


mokre igre mestni trg sentjur julij 2015Dolgo vroče poletje je v Šentjurju v znamenju pestrega dogajanja za mlade, ki ga ob sofinanciranju Občine Šentjur skozi različne programe izvajajo Mladinski center Šentjur, Ljudska univerza Šentjur ter različni organizatorji v okviru sklopa prireditev Šentjursko poletje 2015.

Ljudska univerza je tako že zakorakala v počitnice z raznolikimi brezplačnimi delavnicami za otroke, ki jih pripravlja vsak dan med 9. in 12. uro, poleg ustvarjanja ponuja tudi ples in jezikovne mini tečaje.

Včeraj, v sredo, na prvi julijski dan, pa je bilo pestro na Mestnem trgu, kjer se je odvijal festival za mlade Žene me kreativnost, ki ga je spremljala Knjigotržnica, nocoj se obeta še Literarni jam, skozi celotne počitnice pa se vrstijo tudi brezplačne ustvarjalne, plesne in jezikovne delavnice za mlade, ki jih izvaja Ljudska univerza Šentjur.

Prvi počitniški teden na LUŠ

pocitnice na LUS 2015Na Ljudski univerzi Šentjur so se začele počitnice. Pa ne takšne, kjer bi samo počivali, pričel se je razgiban in pester teden, v katerem otroci od 6. leta dalje uživajo ob različnih dejavnostih, ki so jih zanje pripravili brezplačno. Otroške aktivnosti sodijo v projekt Mozaik mladosti in izkušenj, program centra za družino, ki ga sofinancirata MDDSZ in Občina Šentjur.

V ponedeljek so se otroci učili osnov španščine in se igrali družabne igre na igrišču Športnega parka Šentjur. V torek je bil na vrsti mini tečaj ruščine, kjer so pobližje spoznali azbuko, vmes pa se zabavali ob igrah z žogo. V sredini tedna so zaplesali in se z naučeno koreografijo predstavili na Mestnem trgu, kjer je v sodelovanju z Mladinskim centrom Šentjur in Knjižnico Šentjur potekala Knjigotržnica. Otroci so s sabo prinesli knjige in jih v zameno za dobro delo delili med prijatelje. Vzporedno so potekale še ustvarjalne delavnice, družabne ter športne igre. Četrtek so otroci posvetili ustvarjanju. Ugotavljali so, kaj vse se da narediti iz papirnatih krožnikov in pustili domišljiji prosto pot. Med aktivnostmi je bilo za otroke dobro poskrbljeno, dobili so sadno malico in osvežilne napitke. Teden se je odvijal v sproščenem, ustvarjalnem in igrivem vzdušju.

Otroško druženje se s tem še ni zaključilo, v mesecu juliju in avgustu bodo vsak ponedeljek, med 9. in 12. uro, potekale brezplačne ustvarjalne, vsako sredo pa brezplačne plesne delavnice. Po predhodnem dogovoru s starši je na voljo tudi brezplačno varstvo otrok.

(S.T., N.P.)

*na prvi sliki utrinek z mokrih dijaških iger, na drugi iz prostorov LUŠ; foto: Občina Šentjur in LU Šentjur

polovicka_celje_klik