Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Otroci razmigali možgane


pocitniske delavnice lus julij 2015Na Ljudski univerzi Šentjur so prvi počitniški teden zaključili s petkovo brezplačno delavnico Brainobrain, ki sodi med vsebine projekta Mozaik mladosti in izkušenj, program centra za družino, ki ga sofinancirata MDDSZ in Občina Šentjur. Po četrtkovi ustvarjalni delavnici, kjer so otroci od 5. leta dalje ugotavljali, kaj vse se da narediti iz papirnatih krožnikov in izdelovali morske živali, so na petkovi delavnici med 9. in 12. uro pošteno razgibali svoje možgančke in kakovostno preživljali svoj prosti čas.

Brainobrain je program razvijanja življenjskih veščin s pomočjo abaka in NLP tehnike. Program razvija  intelekt in osebnost pri otrocih, skozi redno vajo pa izboljša koncentracijo in učenje. S pomočjo Svetlane Lazović in Brine Straus so se najprej spoznali z abakom in ugotovili, da je lahko matematika čisto prijazna zadeva. Nato je sledilo nekaj logičnih izzivov, ki so kaj kmalu vzpodbudili razmišljanje izven ustaljenih okvirjev. Tako so skozi skupinsko reševanje nalog trenirali svoj fokus in koncentracijo, preverili svoje spretnosti v reševanju besednih ugank, na koncu pa poskrbeli še za sprostitev kreativnega naboja. Z vajami za fino motoriko in domišljijskim risanjem so tako zaokrožili prijetno druženje. S tem so poskrbeli za uravnoteženo delovanje obeh možganskih polovic in dobro zabavo hkrati.

Otroško druženje se bo v mesecu juliju in avgustu nadaljevalo vsak ponedeljek, ko bodo potekale brezplačne ustvarjalne delavnice ter vsako sredo na brezplačnih plesnih delavnicah, ki jih bosta vodili Nina Salobir in Sara Tamše. Po predhodnem dogovoru s starši nudijo tudi brezplačno varstvo otrok.

S. L., S. T.

polovicka_celje_klik