Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Košarka: Dimec na Zdovčevem seznamu; Novakovićevi v Franciji; Šentjurčani v Zagrebu


kosarka_zogaDanes je selektor košarkarske reprezentance, Jure Zdovc, objavil seznam kandidatov, ki bodo 18. julija začeli priprave za letošnje evropsko prvenstvo. Med 11 imeni je tudi igralec Rogaške Žiga Dimec. Trenutno se 211 cm visoki igralec nahaja na enomesečnih pripravah v ZDA.

Na reprezentančnem spisku je v spremljevalnem osebju tudi Gregor Zdolšek s Ponikve. Evropsko prvenstvo se bo začelo 5. septembra, predtekmovalna skupina, kjer bo sodelovala Slovenija, bo v bližnjem Zagrebu.

Slovenska moška reprezentanca do 20. leta je zaključila s pripravljalnimi tekmami v Sloveniji in je trenutno v Franciji. Med igralci je en član Rogaške, in sicer Matic Grušovnik. Naše območje je opazno zastopano pri stroki, saj je selektor Damjan Novaković, prvi pomočnik Slatinčan Peter Markovinović, drugi pa Šentjurčan Boštjan Kočar. Evropsko prvenstvo v Italiji se bo v tej kategoriji začelo 7. julija.

Predstavniki Tajfuna danes sodelujejo na sestanku v Zagrebu, kjer se sestajajo predstavniki zvez in klubov, ki sodelujejo v t.i. jadranski ligi. Trenutno ni znano, če bo tekmovanje zaradi zahtev evropske košarkarske zveze sploh izpeljano. V primeru, da pride do dogovora, da liga ABA bo, potem naj bi Šentjurčani svoje tekme igrali v Celju, saj je vodstvo lige zavrnilo možnost igranja v Podčetrtku.

Polovicka_poletni_tabori_kozje_iii_ii_termin