Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 3. 2. 2015


Nekaj dogodkov, ki so jih v času od 27. 1. do 2. 2. 2015 zaznali na šentjurski policijski postaji:

ODKLONIL STROKOVNI PREGLED

28.01.2015 v večernih urah  je bil pri kontroli prometa ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake, da vozi pod vplivom prepovedanih drog, zaradi česar mu je bil odrejen postopek za prepoznavo znakov, ki ga je odklonil. V nadaljevanju mu je bil odrejen  strokovni pregled, ki ga je prav tako odklonil. Začasno mu je bilo odvzeto  vozniško dovoljenje in podan obdolžilni predlog na OS Celje.

V tej noči so policisti še dvema voznikoma zaradi vožnje pod vplivom alkohola odvzeli vozniško dovoljenje in izrekli globo.

NASILJE V DRUŽINI

Policisti so 29. 1. izvedeli, da se žalostna zgodba, ki se nanaša na nasilje v družini še vedno nadaljuje. Partnerju, ki je kljub ukrepom policije, CSD in sodišč , ponovno izvajal nasilje, je bila izrečena prepoved približevanja, sodišče pa mu bo sodilo zaradi nasilja v družini in zanemarjanja mladoletnih oseb.

POMOR KOZ

V Vodicah pri Kalobju sta dva psa pomorila 8 koz. Policisti lastnike psov še iščejo. Tradicija, kot je nočno spuščanje psov na prostost, se ponavlja. Slednjemu se upirajo le policisti, lovci in tisti, ki so trenutno oškodovani.

LAŽNA NAZNANITEV

Na Prapretnem je bilo občanu dolgčas in je lažno naznanil sosedo, da kriči nanj in mu uničuje imetje. Za svoje početje je prejel globo. Ob prejemu globe je povedal, da mu ni več dolgčas.

PROMETNA NESREČA Z UDELEŽBO PEŠCA

V večernih urah se je v bližini BS Petrol pripetila PN, kjer je voznik zaradi izsiljevanja prednosti trčil v pešca na prehodu za pešce. K sreči je bilo trčenje minimalno in pešec jo je odnesel le s praskami. Vozniku je bila izdana globa.

 

V času od 2. 2. 2015 do 15. 2. 2015 bodo policisti PP Šentjur še dodatno poostreno nadzirali hojo pešcev ob cestah in uporabo odsevnih teles ter ugotavljali kršitve voznikov do pešcev. Zaradi vremenskih razmer je vidljivost zelo zmanjšana. Zaradi tega pešce opozarjajo, da poskrbijo za lastno varnost in uporabljajo odsevna telesa, saj jih vozniki veliko prej opazijo, s tem pa se bistveno zmanjša možnost trčenja oz. povoženja. Voznike pa prav tako opozarjamo, da so še posebej pozorni na pešce, ki hodijo ob vozišču oziroma prečkajo vozišče.

 

Po pooblastilu komandirja PP

Martin Kumer

Pomočnik komandirja PP

Policijski inšpektor III.

polovicka_celje_klik