Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Z velikega mednarodnega karate turnirja na Hrvaškem brez medalj, a dobrim vtisom


karateisti v samoboruV Samoboru je med vikendu potekal mednarodni turnir, 24. Grand prix Croatia, ki zbral skoraj 1.700 karateistov iz 23 držav. Za Karate klub Kozjansko in Obsotelje sta nastopila najbolj izkušena tekmovalca kluba Jan Hartl in Bor Hartl.

Najuspešnejši je bil Bor Hartl, ki je med mlajšimi kadeti v kategoriji kat in športnih borb pristal tik pod stopničkami. Najprej je nastopal v katah, kjer je suvereno premagoval nasprotnike vse do četrtfinala. Tam je za las izgubil z Italijanom s 3:2, ki mu je tako preprečil nastop za medaljo. Prvič je na tako velikem turnirju vrhunsko izvedel mojstrsko kato unsu.

Po celodnevnem čakanju je v večernih urah nastopil še v športnih borbah do 41 kg in zasedel 5. mesto. Iz kroga v krog je stopnjeval ritem borb, bil superioren v vsaki borbi in premagoval nasprotnike vse do polfinala. Po 6 zaporednih borbah mu je po napornem tekmovalnem dnevu zmanjkalo kanček energije in sreče.

Jan Hartl je prav tako nastopil v obeh disciplinah, vendar je moral nasprotnikoma priznati premoč v prvem kolu.

Kljub neosvojeni medalji gre za velik uspeh in viden napredek pri nastopanju in pristopu omenjenih tekmovalcev. Ta tekma je bila ena zadnjih pred nastopom na evropskem prvenstvu za kadete, mladince in mlajše člane do 21 let.

M.R.