Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 14. 10. 2014


Ilegalno čez državno mejo

8. 10. 2014, ob 9. uri, so policisti PP Rogaška Slatina na relaciji Rogatec-Dobovec kontrolirali tujca, državljana BiH. V postoku so policisti ugotovili, da je navedeni neposredno pred tem ilegalno prestopil državno mejo čez reko Sotlo. Po postopku na PP Rogaška Slatina je bil tujcev vrnjen hrvaškim policistom.

Odklonil preizkus alkoholiziranosti

11. 10. 2014, v nočnem času, so policisti PP Rogaška Slatina v Rjavici kontrolirali voznika osebnega avtomobila, ki je kazal znake alkoholiziranosti. Policisti so mu odredili preizkus z alkotestom, ki pa ga je odklonil. Zaradi odklona preizkusa mu je bila nadaljnja vožnja prepovedana, prav tako so mu policisti odvzeli vozniško dovoljenje in ga bodo z obdolžilnim predlogom poslali na sodišče.

Vozil pod vplivom alkohola in pridržanje

11. 10. 2014, v zgodnjih jutranjih urah, so policisti v Tekačevem ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. V postopku je bilo ugotovljeno, da kaže znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus z alkotestom, ki je pokazal, da ima voznik 0,91 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku so policisti odredili pridržanje do streznitve. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na sodišče.

Tatvina kolesa z motorjem

12. 10. 2014, med 20. in 21.30 uro, je neznani storilec v Sv. Florijanu odtujil kolo z motorjem znamke Rog – Puch, ki je bilo parkirano pred stanovanjsko hišo. Z dejanjem je neznanec lastnika oškodoval za cca 350 EUR. Policisti o storilcu še zbirajo obvestila.

 

 

Boštjan Debelak
komandir PP Rogaška Slatina
policijski inšpektor I