Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Občini Šmarje pri Jelšah 1,4 milijona evrov nepovratnih sredstev za projekt “Kanalizacija s čistilno napravo Mestinje”


Z Občine Šmarje pri Jelšah so sporočili, da je na razpisu za pridobitev sredstev Javnega poziva – Regionalni razvojni programi – Razvoj regij, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, s projektom “Kanalizacija s čistilno napravo Mestinje” Občina Šmarje pri Jelšah uspela pridobiti 1.435.000,00 (milijon štiristo petintrideset tisoč) evrov nepovratnih sredstev iz EU skladov.

Celotna naložba sicer znaša 1.807.000,00 EUR. Razliko do vrednosti naložbe v višini 372.000,00 evrov bo Občina financirala iz lastnega proračuna. Predviden zaključek investicije je 30. september 2015. Ker je izvajalec že izbran, bodo na Občini v kratkem podpisali izvajalsko pogodbo, dela se bodo lahko pričela že konec meseca septembra.

Z izgradnjo čistilne naprave in kanalizacije v naselju Mestinje bo na območju tega naselja v občini, kjer je tudi večja obrtno- poslovna cona, dokončno urejeno čiščenje odpadnih voda. Kapaciteta čistilne naprave bo 1950 populacijskih enot. Za izvajalva del je bilo na javnem razpisu izbrano podjetje ESOTECH d.o.o. iz Velenja.

Vir: Občina Šmarje pri Jelšah