Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na Tinskem uspešno izpeljali že 4. otroško likovno delavnico


Turistično društvo Tinsko je v sredo, 24. 9. 2014, uspešno izpeljalo že 4. otroško likovno delavnico na Tinskem. Člani društva so želeli poživiti dogajanje na Tinskem in v delovanje vključiti tudi mlade, kar jim, po njihovem mnenju, dobro uspeva.

Okoliške osnovne šole, tako matične kot podružnične, povabilo TD na likovno delavnico vsako leto z veseljem sprejmejo in likovno nadarjenim učencem omogočijo, da dan preživijo malo drugače. Njihova učilnica postane narava in nalivno pero zamenjajo za slikarski čopič. Barve mešajo na slikarskih paletah z logotipom društva, ki jo vsak udeleženec odnese domov za spomin. Ustvarjajo s pravimi slikarskimi akrilnimi barvami pod vodstvom akademskega slikarja Janka Orača. Orača ljudje v naših krajih dobro poznajo, saj je domačin in izredno dejaven na svojem področju, zelo rad pa svoje znanje prenaša na mlajše in mlade.

 

Tudi narava je udeležencem delavnice naklonila enega izmed lepših dni v tem času in s tem otrokom omogočila pogled na nešteto motivov, ki so jih lahko upodobili v svojih »umetninah«. Dvajset sodelujočih otrok, iz POŠ Pristava pri Mestinju, POŠ Zibika, POŠ Kristan Vrh, POŠ Sveti Štefan, OŠ Šmarje pri Jelšah, je ustvarilo okoli 40 zanimivih in pisanih likovnih del, ki bodo, kot je že postalo tradicionalno, potovale od šole do šole in bodo na ogled tudi ostalim učencem in šolskim obiskovalcem.

Dogodek so zaključili z razstavo izdelkov, kjer so se nam pridružili tudi nekateri starši sodelujočih otrok, učitelji, ravnatelji ter župana občin, od koder so prišli otroci, Peter Misja in Jože Čakš.

b/f: Klavdija Namurš