Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Z Drevesnimi zgodbami na Rifniku pozdravili poletje


Pred tednom dni se je začelo poletje, na solsticijski večer pa se je v arheološkem parku na vrhu Rifnika zgodila zaključna prireditev projekta Drevesne zgodbe, v okviru katerega je izšla istoimenska knjižica. 

Študentski klub mladih Šentjur je v sodelovanju z območnim JSKD in Literarnim društvom Šentjur projekt začel izvajati v letu 2013. Poleg literarnega natečaja so izvedli različne delavnice, kakor tudi fotorazstavo, ki od jeseni krasi zunanji del ograje ob šentjurskem stadionu.

Za scenarij in koreografijo zaključne prireditve Drevesne zgodbe med dnevom in nočjo je zaslužna Katarina Jenšterle, poleg nje pa so pripovedovali in plesali Zala Koleša, Lučka Palir Mavrič, Bogdan Rahten, Tjaša Šoster in Teja Vidmar ter Veronika in Nika Gradišek. Obiskovalci so slišali pesmi naslednjih avtorjev: Nika Gradišek, Veronika Gradišek, Polona Kitak, Eva Kovač, Lučka Palir Mavrič, Marija Plemenitaš, Marina Tunjič in Sašo Vizjak.

Za glasbo so poskrbeli Ines Ljubej (kahon), Rok Vodeb (oprekelj, psalterij), Mitja Kamplet (vokal), Žan Cesar (trobenta) in Rok Lajlar (kitara).

Dogodek je spremljala še fotografska razstava o gozda Hambach v Nemčiji, kjer aktivisti živijo kot gozdna skupnost in se kot varuhi dreves borijo proti uničevanju gozda za nastanek največjega rudnika premoga na prostem. 

Obiskovalce so postregli tudi lokalni pridelovalci, ki se udejstvujejo v skupini KRRES.

Na koncu je zagorel tudi pravi kres.

Fotoutrinki (klik!)

Prispevek s fotografijami ŠKMŠ

 

Na podobno temo so ustvarjali tudi otroci, ki so v Galeriji Zgornji trg razstavili dela pod skupnim naslovom Drevesne sanje. Med razstavljenimi deli smo se sprehodili tudi z našo kamero.

 

 


t/v: tG