Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 11. 6. 2014


Nekaj dogodkov, ki so jih v času od 3. do 9. 6. 2014 zaznali na šentjurski policijski postaji:

TATVINI VOZIL
Tega dne so imeli tatovi akcijo na Blagovni. Izpred stanovanjskih hiš so odtujili VW golf in Volvo CX 70. Na poti iz Blagovne pa so odtujili še ležalnik. Verjetno so bili utrujeni.

ONESNAŽENJE
V reki Voglajni je bila zaznana večja krvava sled. O onesnaženju reke je bila obveščena inšpekcija za vodo.

KD NEVARNE VOŽNJE
V centru Šentjurja pa se je pripetila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Povzročitelj ni imel vozniškega dovoljenja, prav tako je vozil osebni avtomobil v času, ko je bil pijan. Policisti so zoper voznika podali kazensko ovadbo, zaseženo mu je bilo vozilo.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU
Kaj razen lune je vplivalo na krajanko Hruševca, da je za sosedi metala kamenje, ne ve nihče. Po intervenciji policistov je bila tudi hospitalizirana.

NASILJE V DRUŽINI
Zaradi nasilja v družini je bila osumljencu izrečena prepoved približevanja, prav tako bo zoper njega podana kazenska ovadba.

REŠEN UMOR
Tega dne je bila na podlagi suma, da se v kleti stanovanjskega bloka nahaja truplo pogrešanega Alojza Podlogarja, izvedena hišna preiskava, kjer je bilo dejansko najdeno truplo pogrešane osebe. V preiskavi je bilo ugotovljeno, da je Podlogar Alojza umoril njegov sostanovalec iz bloka.

LJUBOSUMNEŽ
Tega dne je ljubosumnež pričakal na par, ki se je sprehajal. Pri tem je udaril fanta, ki je bil z dekletom. Kršitelju je bila zaradi kršitve javnega reda in miru izrečena globa.

POSTREGEL SI JE
V okolici Šentjurja je neznanec prišel v odprto klet in si postregel hrano in pijačo. Več stvari je odnesel s sabo in lastnika oškodoval za okoli 450 €.

PROMETNI NESREČI Z MOTORISTOV
Na prevorskih ovinkih, ki so strast za motoriste, se je 7. 6. 2014 našel voznik, ki je precenil svoje sposobnosti in zaradi pomanjkanja izkušenj ter neprilagojene hitrosti padel. Pri tem se je hudo telesno poškodoval.

V Jarmovcu pa je prav tako padel motorist, ki je povozil psa. Prometna nesreča se je končala z lažjimi telesnimi poškodbami.

PROMETNA NESREČA
V Kostrivnici se je 8. 6. 2014 pripetila prometna nesreča v kateri so bili udeleženci telesno poškodovani. Eden izmed njih je utrpel hudo telesno poškodbo. V postopku je bilo ugotovljeno, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, glede na poškodbe udeleženca pa bo zoper povzročitelja podana kazenska ovadba na ODT Celje.

TATVINA CEVI
V Loki pri Žusmu je neznanec iz delovišča odtujil 3 vodovodne cevi. Z dejanjem si je protipravno prilastil material v vrednosti 350 €.

ZASEŽENI PREDMETI
Policisti so znanemu povratniku premoženjske kriminalitete zasegli električni vrtalnik in plastični kovček z svedri. Komur so bili navedeni predmeti odtujeni, se naj javi na PP Šentjur, kjer bo z njim izveden postopek prepoznave predmetov, prav tako mu bodo nudene ostale informacije.

SKUPAJ
1. KAZNIVA DEJANJA – 10
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 3
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 5
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 3
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 1
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 32
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 56
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 6
11. ODVZETIH REGISTRSKIH TABLIC – 3
12. ZASEŽENIH VOZIL – 1

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin Kumer
Pomočnik komandirja PP