Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Razgibano družinsko popoldne v šmarskem vrtcu (foto in video)


V torek, 27. maja, je na igrišču vrtca Šmarje pri Jelšah potekala športno-družabna prireditev Razgibano popoldne z družino v vrtcu, namenjena vsem otrokom, ki obiskujejo vse enote šmarskega vrtca in dislocirane oddelke ter seveda njihovim staršem. Prireditev je potekala v znamenju druženja in gibanja, zbrane so obiskali in nagovorili trije posebni gostje.

V Otroškem vrtcu Šmarje pri Jelšah vse od ustanovitve leta 1972 izpolnjujejo temeljne naloge, kot so vzgoja in učenje predšolskih otrok ter pomoč staršem za izboljšanje kvalitete življenja družin. Osnovno poslanstvo pa že vrsto let nadgrajujejo s številnimi projekti in dejavnostmi, s čimer sooblikujejo podlago za oblikovanje stabilne družbe prihodnosti, utemeljene na etičnih standardih, vrednotah in znanju. Zasledujejo cilj, ki temelji na zrelih, samostojnih, ustvarjalnih in srečnih osebnostih, ki v času odraščanja razvijajo svoje telesne, duševne in duhovne sposobnosti tako, da bi se kar najuspešnejše vključili v življenje.

Eden izmed projektov, s katerim v Vrtcu Šmarje pri Jelšah uresničujejo cilje in vizije, je potekal minuli torek, ko se je na igrišču vrtca Šmarje pri Jelšah zbralo nekaj sto staršev in otrok. Razgibano popoldne z družino se je pričelo z nastopi otrok Otroškega vrtca Šmarje pri Jelšah, ki so se predstavili z različnimi plesi. Program je povezoval nosilec projekta “Gibanje v vrtcuSlavči Ljubič, ki je pred mikrofon povabil tudi prvega posebnega gosta, deskarja na snegu, svetovnega prvaka v paralelnem slalomu iz leta 2013, Roka Marguča.

Rok Marguč in Lipko sta zabavala najmlajše.
Rok Marguč in Lipko sta zabavala najmlajše.

Rok Marguč se je sprehodil med obiskovalci in najmlajšim ter tudi malo starejšim odgovarjal na vprašanja. Na prireditvi je bil prisoten tudi Lipko, maskota minulega evropskega košarkarskega prvenstva. Slednji je bil posebej zanimiv najmlajšim, številni so izkoristili priložnost in se fotografirali z njim.

Po nastopu otrok je sledil vrhunec dogodka, ples vseh prisotnih. Otroci so zaplesali skupaj s starši, za odlično koreografijo sta poskrbela zaposlena v vrtcu in nosilca nekaterih gibalnih projektov Renata Slapnik in Slavči Ljubič. Sledil je piknik, za hrano in pijačo so seveda poskrbeli v vrtcu.

Po okrepčilu je sledilo rajanje s tretjo gostjo, Mojco Robič, ki že poldrugo desetletje vodi plesno šolo. Poznana je po dejstvu, da s sproščenim pedagoškim pristopom kot pevka in animatorka hitro pridobi naklonjenost malih varovancev. V svoje glasbeno-animacijske nastope vpleta enostavne plesne koreografije, zato se otroci skozi glasbeno-didaktične igre poleg pesmic naučijo tudi osnovnih plesnih korakov.

Popoldne se je kar (pre)hitro prevesil v večer in najmlajši so polni vtisov, predvsem pa smeha in navdušenja nad dogodkom, zapuščali igrišče pri šmarskem vrtcu. Zaključimo lahko, da so tovrstni dogodki še kako dobrodošli, tako za najmlajše kot njihove starše. Ne le druženje in gibanje, v ospredje je neopazno stopil tudi čas, ki so ga starši aktivno preživeli z otroki.

 

Pred kamero smo povabili ravnateljico Otroškega vrtca Šmarje pri Jelšah Marto Drofenik, ki nam je zaupala pomen prireditve, napovedala pa je tudi dogodke, ki se bodo zvrstili do konca šolskega leta. Vabljeni k ogledu spodnjega video posnetka, v galeriji fotografij (klik!) pa si lahko ogledate utrinke z dogodka. 

v/t/f: Egon Horvat