Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

17. 5.: Transport pri KK Šentjur


Med petimi temeljnimi organizacijami združenega dela pri Kmetijskem kombinatu Šentjur je tudi TOZD transport. O vsebini dela tega tozda in o načrtih za delo v prihodnje smo se pred dnevi pogovarjali z vodjo Francem Obrezom.
Ustanovitev tozda so narekovale potrebe po tovrstni dejavnosti tako v občini Šentjur kot izven nje. TOZD transport je organizacijsko sestavljen iz petih poslovnih enot, in sicer: avtoprevoz, avtoservis, mlin Šibenik, mlin Vrbno in žaga Vrbno.
Tokrat pa se bomo omejili samo na opis dveh dejavnosti; na transport in popravilo in servisiranje vseh vrst cestnih motornih vozil in kmetijske mehanizacije.
Kroženje blaga med proizvodnjo in potrošnjo je nepogrešljivo in prav zato so si v TOZD transport postavili za cilj, da je treba to dejavnost razvijati in izpopolnjevati v skladu z družbenimi potrebami porabnikov. Od tod izvirajo tudi prizadevanja, ki težijo k vzpostavljanju čim boljših stikov z drugimi organizacijami združenega dela.
Prizadevanja tečejo v skladu s srednjeročnim programom, ki predvideva, da bi do leta 1980 izpopolnili prevozniške kapacitete na 40 kamionov po specializiranih vrstah tovorov na podlagi ponudbe in povpraševanja.
Bodočnost tozda pa sloni, tudi na popravilu vseh vrst motornih vozil in kmetijske mehanizacije. Do nedavnega so namreč v mehaničnih delavnicah opravljali samo popravila in vzdrževanje motornih vozil in traktorjev pretežno za lastne potrebe. Le delno so opravljali tudi usluge navzven. Širitev te dejavnosti je nedvomno narekoval hiter porast motornih vozil in delovnih strojev, kakor tudi deficitarnost na tem področju.
Predvsem za občane šentjurske občine pomeni opravljanje teh del v Šentjurju veliko štednjo predvsem s časom. Avtomehanična dejavnost, ki jo opravlja tozd transport je široko razvejana, za čemer bodo delavci težili tudi v prihodnje.
Nedvomno pa sta avtoprevoz in avtoservis v Šentjurju z njegovim širokim zaledjem potrebna in v prid racionalnemu gospodarjenju v občini, saj mnogim občanom ni več treba izgubljati časa z iskanjem avtomehaničnih uslug v drugih, bolj oddaljenih krajih.

Novi tednik, 17. 5. 1979